Cere gardă ORL la Spitalul Municipal

De Cristina Ghilea
4Comentarii
Cere gardă ORL la Spitalul Municipal
Kirei crede că părinții nu ar trebui puși pe drumuri când se îmbolnăvesc copiii la sfârșit de săptămână.

Melinda Kirei, consilier local UDMR, cere executivului local să pună, în bugetul anului viitork, finanțarea necesară pentru înființarea unor linii de gardă ORL și oftalmologie pediatrie, la sfârșit de săptămână. Femeia apreciază că este inacceptabil actualul traseu: un copil care se prezintă de vineri seara până duminică la Urgențe, la Municipal este trimis la Spitalul Județean, să fie văzut de un specialist pentru adulți.

Părintele unui copil care acuză dureri ale urechii și care se prezintă la Municipal după program, va afla că „nu este linie de gardă ORL și trebuie să meargă sus la Spitalul Județean. Acolo, copiii intră într-un mediu în care sunt și adulții. Prima dată li se iau datele, apoi li se fac documentațiile necesare și se face anamneza. Ajung mai departe, unde sunt deja adulții pe pat, unde, de regulă, trebuie să aștepte până vine o infirmieră și îi duce sus la ORL. Unde nu este posibilitatea ca pacienții să se așeze. Stăm pe hol și așteptăm medicul. De multe ori, pacienții se plimbă iar copiii văd adulții pansați peste cap sau cu alte semne de boală”, descrie Kirei o experiență personală, dar care este comună unei vaste categorii de mame orădence.

Consilierul spune că nu reclamă modul în care este tratat pacientul de medicul de la Județean, ci inclusiv lipsa de continuitate în urmărirea evoluției stării de sănătate a copilului. Pasul următor ar fi să se adreseze unui orelist de la municipal sau să meargă la un cabinet privat, după cum dorește.

Kirei spune că medicii de la Județean au rețineri în a trata un copil care, de exemplu, și-a introdus din greșeală corpi străini în orificiile faciale, pentru simplul motiv că nici practica lor, de regulă dobândită în munca cu adulții, și nici instrumentarul disponibil, nu sunt adaptate la munca cu copiii. „Țin să avem o linie de gardă ORL și în Spitalul Municipal, unde medicii sunt specialiști pediatri, se ocupă cu copii mici”, susține consiliera. Spune că va iniția un proiect de hotărâre pe care îl va propune Comisiei Sociale din Consiliul Local și apoi plenului.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor