Gardieni în judecată cu CJ Bihor

2Comentarii
Gheorghe Mihalcea „nu depune armele”
Gheorghe Mihalcea „nu depune armele”
ORADEA – În timp ce în alte oraşe transilvane Poliţia Comunitară şi-a intrat pe deplin în drepturi, la noi, saga gardienilor publici intră în prelungiri. Decizie Ziare [.doc – 31KB]

Astfel, un grup de foşti angajaţi ai Corpului Gardienilor Publici (CGP) Bihor a contestat la Tribunalul Bihor decizia unilaterală a Consiliului Judeţean (CJ) Bihor de desfiinţare a Direcţiei Publice de Pază (DPP) Bihor şi de înfiinţare a unui SRL care să-i preia structurile.

Totodată, Curtea de Apel Oradeaa respins vineri întâmpinarea înaintată de CJ Bihor faţă de sentinţa favorabilă obţinută în iunie 2006 de Gheorghe Mihalcea, fost şef al CGP Bihor, care contestase concursul pentru şefia CGP. Unul dintre argumentele forte susţinute în faţa instanţei de Gheorghe Mihalcea a fost că rivalul său, Viorel Diaconu, a fost instalat la cârma DPP Bihor de un juriu condus de chiar de cuscrul său, Gavrilă Ghilea, vicepreşedinte al CJ Bihor.

„Prin Hotărârea nr. 89/18 iulie 2006 a CJ Bihor s-a aprobat desfiinţarea DPP Bihor, dispunându-se organizarea unui nou concurs pentru postul de director. Iar prin Hotărârea nr. 88 / 18 iulie 2006 a CJ Bihor s-a aprobat înfiinţarea unei societăţi comerciale cu răspundere limitată având ca asociat unic CJ Bihor iar ca obiect de activitate paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Personalul fostei DPP Bihor va fi angajat de noua societate cu respectarea legislaţiei. La data organizării concursului pentru ocuparea postului de director veţi fi notificat, pentru a putea participa”, răspunde pe 22 august, preşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, solicitării lui Gheorghe Mihalcea de a se pune în aplicare decizia Curtii de Apel Oradea.

„Voi participa la orice concurs care se ve desfăşura în condiţii de transparenţă, şi în prezenţa a doi ziarişti. Cunosc foarte bine legislaţia şi mulţi gardieni publici îmi cunosc experienţa şi dorinţa de a-i ajuta, drept pentru care nu voi renunţa în favoarea unor cercuri de interese”, ne asigură Gheorghe Mihalcea, care ţine să facă publică atât sentinţa Curtii de Apel cât şi o apreciere personală mai largă din interiorul evenimentelor.

Cristian Horgos2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor