Garsoniere pentru evacuaţi

1Comentariu
Garsoniere pentru evacuaţi
Dupa trei luni de la finalizarea lucrarilor de amenajare a Caminului Moreni din Velenta, rastimp în care cele 62 de garsoniere au stat goale, municipalitatea a reusit sa se decida cine merita sa le primeasca în chirie.

Cele doua categorii de beneficiari aflate în discutie erau cazurile sociale grave – familii sarace, cu multi copii si cu venituri mici, de genul locatarilor Caminului Cominca, respectiv familiile care au primit sentinta de evacuare din imobilele retrocedate fostilor proprietari. Din aceasta disputa par sa fi „câstigat” cei din a doua categorie, asta în conditiile în care legea impune administratiilor locale sa ofere fostilor chiriasi o varianta locativa. Cu sentinta


Cu ocazia sedintei ordinare a Consiliului Local de marti, prin decizia alesilor, cele 62 de camere din Caminul Moreni au primit eticheta de „microgarsoniere de necesitate destinate în principal evacuatilor din locuinte pe baza Legii proprietatii”. Acestea pot fi închiriate pe o perioada de doi ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului cu acordul ambelor parti.


„Fiecare dintre cele 52 de familii care vor locui în garsonierele din Moreni si a primit sentinta de evacuare din imobile retrocedate a fost chemata la Primarie si întrebata daca doreste o microgarsoniera. Este tot ce am putut oferi în acest moment. Daca, în timp, se vor construi si alte locuinte, atunci vor primi eventual acolo. Evacuatii din cauza Legii proprietatii nu pot fi amânati cu solutii teoretice. Trebuie sa le oferi ceva. Ca accepta sau nu, asta este treaba lor”, spune Marcel Bolos, director peste Directia Patrimoniu.

Fond de rezerva


Acesta a tinut sa precizeze ca aceasta categorie de oradeni nu sunt cazuri sociale în sensul uzual al termenului. „Nu trebuie sa le platim noi curentul sau apa. Sunt oameni care lucreaza, care au o situatie cât de cât”, spune directorul. Proiectul de hotarâre a întrunit majoritatea necesara pentru a trece de plenul Consiliului. Astfel, la propunerea viceprimaritei Biro Rozalia, sapte dintre cele 62 de garsoniere ale Caminului Moreni vor fi pastrate ca fond locativ de rezerva pentru situatiile disperate care pot aparea în acest an, restul urmând sa fie atribuite unor familii evacuate din case nationalizate.

Cristina Ghilea
1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor