Gata să deschidă robinetul la căldură

De Cristina Ghilea
27Comentarii
În piaţa Creangă, au săpat pentru un racord şi au depistat o avarie
În piaţa Creangă, au săpat pentru un racord şi au depistat o avarie
Dacă vremea continuă să se răcească, clienţii sistemului centralizat de termoficare ar putea primi căldură vineri.

Cu răcirea vremii, Termoficare SA, firma care gestinează reţelele de transport a termiei în Oradea, monitorizează temperatura pe durata nopţii, pentru a porni încălzirea în oraş. „Noaptea trecută (de marţi spre miercuri n.r.) a fost prima în care media valorilor înregistate a coborât sub zece grade, ajungând la opt grade. Regula este că, atunci când se vor înregistra trei nopţi consecutive cu temperaturi medii între orele 18.00 – 06.00 sub zece grade, pornim căldura”, ne-a declarat Eusfafie Ilisei, purtător de cuvânt al societăţii. Dacă se menţine tendinţa de răcire a vremii, clienţii sistemului centralizat ar putea primi căldură pe vineri.

Între timp, mulţi dintre cei „autonomi” faţă de CET şi Termoficare, au început deja de săptămâna trecută încălzirea locuinţelor, pe lemne, gaz sau peleţi, când temperaturile interioare au ajuns spre 20 de grade.

Avarie pe magistrală

Purtătorul de cuvânt al Termoficare SA spune că, în prezent, mai sunt lucrări la reţele numai în Piaţa Creangă, unde s-a săpătura efectuată pentru racord a scos la iveală probleme mai grave. „În timpul executării lucrării planificate în zona Piaţa Creangă ieri, 1 octombrie, a fost localizată o defecţiune majoră (coroziune extinsă) la una din conductele Magistralei nr. 4 pe str. M. Eminescu. Deoarece această defecţiune reprezenta un potenţial pericol pentru funcţionarea sistemului de termoficare, s-a luat imediat decizia de înlocuire a porţiunii corodate(cca. 2m conductă de diametru 800 mm). Acest lucru înseamnă însă decalarea cu două zile a termenului de reluare a furnizării apei calde de la PT 202, pentru consumatorii situaţi în blocurile din intersecţia străzilor Dacia şi Menumorut şi a furnizării agentului termic primar la consumatorii cu PT proprii situaţi pe străzile Dunărea, Eminescu şi adiacente acestora”, informează Termoficare SA.

O săptămână şi fără apă caldă!

În vreme ce pornirea căldurii în Oradea devine o necesitate, societatea îi anunţă pe cei din Rogerius că-i aşteaptă o nouă pauză în furnizarea de apă caldă. „În aceste zile este în curs de pregătire înlocuirea parţială a conductelor Magistralei nr. 3, pe o porţiune de cca. 70 m pe str. T. Lalescu, de la intersecţia cu str. Cosminului înspre str. Transilvaniei. Lucrarea propriu-zisă, respectiv perioada de întrerupere a furnizării agenţului termic, va dura cca. o săptămână. Având însă în vedere că prognoza meteo arată, în perioada următoare, succesiunea unor perioade de vreme rece şi caldă, decizia privind momentul opririi, va fi luată ulterior urmând ca ea să fie adusă la cunoştinţă imediat după luarea ei. Şi până atunci însă, rugăm locatarii din zona lucrării, şi nu numai, să dea dovadă de înţelegere pentru disconfortul creat de restricţiile de circulaţie necesare a fi impuse pentru desfăşurarea lucrărilor”, mai zice comunicatul.

Toţi banii spre CET!

 27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor