Gates: Vista, cel mai sigur sistem Microsoft

Gates: Vista, cel mai sigur sistem Microsoft
BUCURESTI – Windows Vista este cel mai sigur sistem de operare produs de Microsoft de până în prezent şi ar putea fi utilizat şi în domenii cu importanţă critică, cum ar fi spitalele, a declarat joi, la Bucureşti, preşedintele producătorului american de software, Bill Gates.

“Securitatea a fost prima prioritate a Microsoft în ultimii ani… Pot să vă asigur că Vista e cel mai sigur sistem creat de Microsoft până în prezent. Utilizat corect, el poate fi folosit pentru administrarea unui spital sau altor domenii cu importanţă mare, dar nu rezolvă automat probleme”, a spus Bill Gates, răspunzând unei întrebări într-o conferinţă de presă pentru prezentarea noului sistem de operare.

            El a amintit că Microsoft a preluat în urmă cu câţiva ani soluţiile româneşti de securitate ale firmei Gecad.

            Gates a explicat că noul sistem permite, printre altele, editarea la un înalt nivel calitativ de filme şi DVD.

            “Este o aplicaţie, o îmbunătăţire a sistemului Windows”, a spus Gates.

            El s-a referit la dezvoltarea sistemelor tehnologice în ultimii ani, arătând că numărul persoanelor care utilizează computere personale a crescut semnificativ în ultimii patru ani.

            “Când mi-am dus fiica la un magazin de înregistrări muzicale, m-a întrebat ce sunt casetele acelea, pentru că nu văzuse muzică decât pe CD”, a adăugat Gates.

            Microsoft intenţionează să investească în continuare în România, a mai informat, Bill Gates,: “Sunt foarte fericit sa fiu aici  la prima vizită în România, şi să particip la deschiderea unui centru care va ajuta clienţii să rezolve probleme importante. (…) Ne aşteptăm să investim în continuare în România”, a spus Gates.

             El a arătat că speră ca introducerea Internetului în mai multe ţări să fie o bază pentru dezvoltarea sistemului educaţional, România reprezentând un exemplu în acest sens.

            “Ne gândim la soluţii prin care software-ul să fie mai uşor de folosit, să ajutăm oamenii să utilizeze mai uşor tehnologia. Software-ul poate fi folosit acum peste tot, în maşină, la televizor şi, evident, pe calculatorul personal. Sperăm ca investiţiile în România să fie tot mai importante după aderarea la UE şi ca Guvernul să investească în proiecte informatice, pentru o comunicare mai eficientă şi transparentă”, a spus Bill Gates.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !