Gavrila Ghilea, despre sovaiala marilor proiecte

De Călin Corpaş
Gavrila Ghilea, despre sovaiala marilor proiecte
Într-o declaraţie politică, senatorul PDL Gavrila Ghilea critică inerţia Guvernului Ponta în privinţa proiectelor de infrastructură.

„Postul Radio Erevan a devenit noul canal de comunicare al Guvernului Ponta. Altfel nu se explică modul în care, în locul celor un milion de noi locuri de muncă promise, ne vom alege, de fapt, cu 100.000 de noi şomeri. Sau cum, în loc să punem Autostrada Transilvania pe roate, am pus doar constructorul acesteia pe fugă. Ca să nu mai vorbim despre promisiunile de relaxare a fiscalităţii soldate – cum altfel?! – cu strecurarea în buzunarele românilor a peste 20 de noi taxe şi impozite”, susţine senatorul de Opoziţie în declaraţia sa.

Vorbind despre „şovăiala guvernamentală” – trimitere la ministrul marilor proiecte, Dan Şova – Ghilea spune că suspendarea unor proiecte aflate în diferite stadii se va dovedi mult mai nocivă pentru bugetul de stat decât continuarea lucrărilor, din cauza costurilor de conservare a şantierelor. Aminteşte şi de „costurile sociale reclamate de zecile de mii de salariaţi disponibilizaţi de antreprenorii angrenaţi în aceste proiecte, care se vor adăuga altor zeci de mii de persoane puse pe drumuri prin concedierile colective efectuate ca urmare a restructurării şi reorganizării unor societăţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat”. Ghilea nu se arată prea optimist nici cu parteneriatele publice-private dorite de Guvern. „Absenţa unui cadru legislativ fiscal atractiv va ţine la distanţă potenţialii investitori străini, iar capitalurile autohtone se vor lăsa greu atrase într-o aventură investiţională cu final incert într-un mediu economico-financiar ostil”, crede parlamentarul.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !