Gazda celui mai important eveniment din triatlon

Aspectec de la ediţia trecută
Aspectec de la ediţia trecută
Cupa Tiger X-Man România, ediţia a VI-a, la triatlon are loc pe 27 iunie şi este cel mai important eveniment din triatlonul românesc.

Concursul se desfăşoară pe două lungimi de traseu : pe lungimea egală cu lungimea unei competiţii Ironman adică: înot 3800 m, bicicletă 180 km şi alergare 42.2 km, şi pe lungimea Half Ironman adic: 1900m înot, 90 km ciclism, alergare 21.1 km. Traseele pot fi parcurse atât la individual, cât şi în echipe.

Concursul este organizat de Asociaţia Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, dar şi voluntari din la AS Xterra Sport Bihor, Asociatia Eco Mountain Transylvania, elevi din CN Emanuil Gojdu. Evenimentul va fi unul internaţional, cu sportivi din Ungaria, Slovacia, Serbia, Polonia, Franţa, Suedia şi România. Fiecare sportiv care termină în timpii limită – 16 ore – de la ]nceperea concursului toate probele consecutive, este considerat un Ironman. Toţi participanţii merită aplauzele noastre, susţinerea noastră, aşa că orădenii sunt invitaţi să-i susţină pe concurenţi. Numărul celor înscrisi la această competitie extrema de triatlon s-a mărit faţă de numărul celor înscrisi la concursul din anul trecut. În acest an la linia de start se vor pezenta peste 300 de sportivi. Concursul se organizează conform regulilor internaţionale de Triatlon pe distanţă lungă. Evenimentului inclus în calendarul competiţional al Federaiei Romaâne de Triatlon şi este Campionatul Naţional de Triatlon pe distanţă lungă. La linia de start vor fi triatlonişti şi sportivi de top ca: Alex Ciocan, Alex Molnar Diaconu, Bălănescu Ciprian, Deak Zsombor, Răzvan Staicu. Ne mandrim si cu prezenta lui Horia Colibasanu – un personaj renumit din alpinismul international cu un palmares important în ascensiunile a mai multor vârfuri din lanţul Himalaya.

Startul pentru distanta lunga se da în data de 27 iunie 2015 la ora 07.00 la lacul Săldăbagiu de Munte – Hanul Pescarilor, unde se va desfăşura prima proba adica înotul şi la ora 9.00 pentru distanţă scurtă. Dupa inot concurentii vor parcurge traseul de bicicleta 180 km pentru distanţă lungă şi 90 km pentru cei înscrişi la Half Ironman. Traseul de bicicletă porneşte de la Lacul Săldăbagiu şi parcurge drumul judeţean Paleu – Uilacul de Munte –– Cetariu –Cauaceu dus-întors de mai multe ori. Traseul de bicicleta la final va intra în Oradea prin Săldăbagiu de Munte şi ia sfârşit în Parcul Bratianu, unde concurenţii parcurg proba de alergare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !