Generație de pianiști de excepție la Liceul de Arte

De Alexandru Guiaș
Generație de pianiști de excepție la Liceul de Arte
Liceul de Arte din Oradea se laudă cu o nouă generație de pianiști talentați.

Printre tinerii pianiști talentați ai Liceului de Arte din Oradea se numără și trei elevi deosebiți: Nagy Antoniu (clasa a X-a), Ilisz Dominik (clasa a VII-a) și David Popescu (clasa a X-a), pianiști al căror renume a depășit hotarele țării, pianiști care au în spate o activitate de excepție și care duc faima liceului și a orașului peste granițe.
Pianiști de viitor

Nagy Antoniu a studiat de mic pianul în Italia, cu profesorul Stefano Miceli (directorul departamentului muzical „La Scuola d’Italia” din New York). În prezent studiază pianul sub coordonarea profesoarei Judith Rado, la Liceul de Arte din Oradea. Antoniu a concertat pe scene din Brescia, Bergamo, la Festivalul Pianistic din Brindisi și la Milano, unde a obținut premiul al II-lea la Concursul Internațional „Milano Piano Talents”, a luat premiul al II-lea la Concursul „American Protege”, premiu care i-a adus și invitația de a cânta la renumitul teatru „Carnegie Hall” din New York, în decembrie anul acesta.

Un alt copil deosebit de talentat este Ilisz Dominik. Dominik studiază pianul sub îndrumarea profesoarei Jambor Fekete Elisabeta. Începând cu 2014, Dominik a participat la o serie de masterclassuri atât în țară, cât și în străinătate. Micul pianist a susținut concerte la Debrețin, Bonn, Bergisch Gladbach, Dusseldorf și Olpe, iar în țară la Gala de premiere a Concursului Internațional de Interpretare Pianistică „Carl Filtsch” – Sibiu 2016, unde a obținut premiul al II-lea. Din 2012 până în prezent a obținut premiul I sau chiar Marele premiu sau Premiul de Excelență la Concursul de studii „Carl Czerny” Oradea și la Concursul „Tinere talente” din Oradea, plus alte premii la festivaluri organizate în mai multe orașe din țară.

David Popescu este un licean de excepție, format într-o familie de muzicieni orădeni. A studiat pianul la Liceul de Arte din Oradea până în clasa a VIII-a, după care la Cluj și Budapesta. În prezent este la Liceul de Arte, sub îndrumarea profesoarei Ferencz Mercedesz. David a concertat pe scene din mari orașe cu tradiție muzicală din țară și străinătate. A participat la mai multe concursuri naționale și internaționale, fiind apreciat și premiat.

Ca o reușită și o încununare a muncii profesorilor de la Liceul de Arte, în data de 26 noiembrie, corul „Giocoso” al claselor gimnaziale din cadrul liceului va urca pe scena Sălii Radio din București, pentru un recital în cadrul Galei Cantus Mundi. Corul dirijat de prof. Nicoleta Țâmpu va susține un program împreună cu Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dar va avea și un program propriu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !