Geniul sculpturii româneşti, sărbătorit de gojdişti

Reactualizat la:
Gojdiştii l-au sărbătorit pe Brâncuşi
Gojdiştii l-au sărbătorit pe Brâncuşi
La 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, gojdiștii au celebrat geniul sculpturii române.

La iniţiativa profesoarei Livia Mircea, elevii Colegiului Naţional ,,Emanuil Gojdu’’ au sărbătorit Zilele Francofoniei . Gojdiştii s-au informat, au studiat, au desenat, au făcut colaje sau materiale în format power point, apoi s-au înscris la activităţile cu tema: ,,2016 – Anul Constantin Brâncuși’’. Una a constat într-un concurs de creaţii plastice, iar a cealaltă a cuprins un quiz.

Concursul de creații plastice s-a încheiat pe 21 martie, cu o expoziție care poate fi admirată la intrarea în Colegiu. Totodată, vineri, 25 martie, a avut loc o prezentare în limba franceză despre Constantin Brâncuși și opera sa. Expunerea în limba franceză a fost realizată de eleva Oana Ardelean, din clasa a X-a F.

francofonie (1)

Activitatea a fost urmată de un concurs de quiz, la care au participat nouă echipe alcătuite din câte doi elevi din clasele a IX-a și a X-a. Concursul a avut ca temă creaţia sculptorului Brâncuşi. Elevii au avut de răspuns unui exerciţiu de asociere a imaginii cu titlul operei.

Cei mai buni dintre aceştia au fost premiaţi. Astfel, Darius Dragnea și Cătălina Floruț (clasa a IX-a B) au ocupat locul I, Giulia Buftea și Danesa Maghiar (clasa a IX – a E), s-au clasat pe locul II, Elena Boldor și Mara Diniș (clasa a IX-a A) s-au clasat pe locul III. Tot locul III au luat şi echipajele formate din elevii Nicolae Cosma şi Oana Olar (clasa a IX-a F), respectiv David Csengheri și Victor Sabău din clasa a X-a F. Un moment interesant și captivant pentru elevi l-a constituit prezentarea procesului ,,Brâncuși contra Statelor Unite”, în urma căruia celebra,, Pasăre în spațiu’’ și-a dobîndit statutul de operă de artă în SUA.

Cele două activități organizate şi coordonate de profesoarele Livia Mircea și Gergely Enikő au avut un mare succes în rândul elevilor. Aceştia şi-au exprimat dorința de a participa la evenimente de acest gen și anul viitor.

Ştefania Curilă0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !