Geoană: PD poate fi un partener de discuţie

3Comentarii
Geoană: PD poate fi un partener de discuţie
BUCUREŞTI – La sediul Partidul Social-Democrat Victor Ponta, Sorin Oprescu şi Liviu Dragnea au vorbit despre identificarea şi pedepsirea vinovaţilor de eşecul înregistrat la referendum.

Ei au cerut astăzi în şedinţa Biroului Permanet al PSD lămuriri pentru rezultatele demersului de suspendare.

La ieşirea de la şedinţa maraton, care a durat şase ore, Mircea Geoană a recunoscut deschis faptul că referendumul a reperezentat un eşec pentru partidul său, eşec pentru care se simte responsabil. El a anunţat necesitatea demarării discuţiilor pentru formarea unei majorităţi parlamentare transparente, susţinerea unui guvern atât de fragil dovedindu-se problematică.

“Este clar că voturile exprimate la acest referendum arată un eşec al partidului nostru. Mâine vom analiza alte aspecte legate de referendum, dar este clar pentru partidul nostru că în acest moment trebuie să ne aplecăm asupra găsirii unei soluţii pentru a împiedica escaladarea crizei politice”, a declarat liderul pesedist, Mircea Geoană.

“De asemenea am decis demararea unor discuţii cu alte formaţiuni politice pentru formarea unei majorităţi parlamentare transparente. De asemenea la mijlocul lunii iunie vom convoca un congres extraordinar pentru formularea unui nou program politic, care să rezolve problemele actuale ale românilor”, a mai spus Geoană.

Geoană a reafirmat însă importanţa partidului PSD în configuraţia scenei politice: “Nu aş dori să trăiesc într-o Românie în care preşedintele să dicteze cine este pe stânga şi cine pe dreapta. În pofida acestui eşec pe care îl recunoaştem , PSD este un element de echilibru, de contrapondere de pe scena politică românească. Repet că Traian Băsescu are o responabilitate imensă pe viitor”.

Geoană a mai declarat că există o dificultate în susţinerea unui guvern atât de fragil. El crede că trebuie găsită o formulă de majoritate transparentă.

Întrebat dacă PSD va negocia cu PD, Geoană nu a respins această varinată: “Suntem într-un moment în care toate partidele au obligaţia de a dialoga. Şi PD este un partener de discuţie, ca oricare alt partid”.

“Toată chestiune este legată de rezultatul referendumului. Criza nu se rezolvă prin acest succes. Domnul Băsescu are răspundere şi mai mare acum. Orice bătălie politică înseamnă succese şi insuccese. După o înfrângere nu trebuie intrat în panică. Este un moment de analiză mai serioasă, la rece. Dar bătălia continuă. Pericolul populismului care bântuie Europa şi care este reprezentat de Băsescu este foarte periculos”, a declarat Ion Iliescu la ieşirea de la şedinţă.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor