Georgescu si Goina, la lot

2Comentarii
Georgescu si Goina, la lot
Echipa nationalã de polo pe apã se pregãteste pentru preliminariile de calificare la CE 2006, care vor avea loc la Imperia (Italia), în perioada 7-9 aprilie. Reprezentativa noastrã, condusã de antrenorul Vlad Hagiu, a participat recent la un turneu international, desfãsurat la Istanbul.

România a înregistrat urmãtoarele rezultate: 8-8 cu Turcia, 6-7 cu Slovenia, 16-3 cu Belarus si 11-6 cu Ucraina. Turneul a fost câstigat de Turcia, urmatã de Slovenia si România.

Georgescu, golgeter

Antrenorul Vlad Hagiu a avut la dispozitie un lot format în exclusivitate din jucãtori care activeazã în campionatul intern. Cinci dintre acestia sunt seniori consacrati, care au fãcut parte din reprezentativa României, situatã pe locul VI la CM 2005. Ceilalti opt au fost debutanti la nationalã, printre care si patru juniori. Selectionerul Vlad Hagiu s-a declarat în general multumit de rezultatele de la Istanbul.

„Am dorit în primul rând sã testez posibilitãtile jucãtorilor din lot. Din pãcate, absenta unui bazin acoperit la Bucuresti ne-a împiedicat sã ne pregãtim asa cum ar fi trebuit în toatã perioada de toamnã si iarnã. Acest fapt ne-a perturbat serios pregãtirile pentru preliminariile Campionatului European. În urmã cu douã sãptãmâni, am fost într-un stagiu deosebit de util în Ungaria, la Szeged, cu spijinul internationalului orãdean Kádár Kálmán, care joacã la aceastã echipã”, a afirmat antrenorul nationalei.

Din lotul deplasat la Istanbul au fãcut parte doi poloisti de la CSM Oradea, Ramiro Georgescu si Cosmin Goina. Vlad Hagiu s-a declarat foarte multumit de randamentul orãdeanului Ramiro Georgescu, care a fost golgeterul turneului, cu 15 goluri marcate.

Turneu în Franta

Echipa României va pleca în aceastã sãptãmânã la un nou turneu international, în Franta, care va constitui un ultim prilej de verificare înaintea preliminariilor CE. Vlad Hagiu va avea la dispozitie în Franta trei jucãtori care activeazã în strãinãtate: Gheorghe Dunca, Edi Andrei si Andrei Busilã.

Ceilalti stranieri se vor alãtura lotului national direct la preliminariile de calificare, de la Imperia. România se aflã într-o grupã cu Italia, Turcia si Belarus, primele douã clasate urmând sã obtinã calificarea la turneul final al CE 2006.

Gavril Nutiu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor