Georgia recunoaşte utilizarea bombelor cu submuniţii în Osetia de Sud

Reactualizat la:
Georgia recunoaşte utilizarea bombelor cu submuniţii în Osetia de Sud
Oficiali georgieni au recunoscut în faţa organizaţiei Human Rights Watch (HRW) că au utilizat bombe cu submuniţii în Osetia de Sud.

Oficiali georgieni au recunoscut în faţa organizaţiei Human Rights Watch (HRW) că au utilizat bombe cu submuniţii în Osetia de Sud, în cursul conflictului cu Rusia, a anunţat luni organizaţia, care a denunţat de asemenea utilizarea lor de către Moscova.

“Georgia a recunoscut la sfârşitul săptămânii trecute, în faţa Human Rights Watch, că a utilizat bombe cu submuniţii în diferite locuri”, a precizat Bonnie Docherty, specialist al diviziei de arme a organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului.

“Oficiali georgieni au recunoscut că au utilizat bombe cu submuniţie de tip M85 în apropierea tunelului Roki, dintre Rusia şi Osetia de Sud”, adaugă Bonnie Docherty.

Human Rights Watch a afirmat că “cel puţin 14 civili au fost ucişi, iar câteva mii au fost răniţi în cele patru sate în care au fost utilizate bombe cu submuniţie de către forţele ruse sau georgiene”.

“Rusia a negat că ar fi utilizat bombe cu submuniţie, dar noi avem probe incontestabile că a folosit astfel de armament în mai multe locuri”, subliniază reprezentata HRW.

Cu ocazia Conferinţei pentru Dezarmare, Georgia a acuzat Rusia că a utilizat bombe cu submuniţie împotriva civililor.

Armata rusă a utilizat rachete Iskander, Tochka-U, Grad şi Urgan dotate cu bombe cu submuniţie, afirma ambasadorul georgian Giorgi Gorgiladze.

La rândul său, reprezentantul Rusiei la Conferinţa pentru Dezarmare, Valeri Loşcinin, a replicat că Georgia a comis “acte de genocid” în Osetia de Sud.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase