Georgiana nu va mai funcţiona?

ORADEA – Cercetările în cazul absolvenţilor înscrişi la bacalaureat de Liceul particular „Georgiana” continuă, ultima apariţie în peisaj fiind Direcţia Naţională Anticorupţie, care a fost sesizată de Ministerul Educaţiei. Ancheta derulată de Parchetul bihorean este în plină desfăşurare, iar controlul agenţiei de asigurare a calităţii încheindu-se săptămâna trecută.

„Au fost verificate toate documentele care au fost găsite, dar unele cataloage nu au putut fi verificate deoarece nu aveam acces la ele. În condiţiile constatate şcoala nu mai poate funcţiona, iar elevii trebuie înmatriculaţi în altă parte deoarece reprezentanţii Şcolii «Georgiana» nesocotesc cele mai elemetare reguli din învăţământ”, a declarata Ioan Şereş, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Absolvenţi „împrumutaţi”

La sesiunea de Bacalaureat care tocmai s-a încheiat şcoala „Georgiana” a înscris 52 de candidaţi, dar dintre aceştia au fost care nu erau absolvenţi ai unităţii şi absolvenţi din alte generaţii. „Şcoala a trimis untabel cu 52 de candidaţi declaraţi din seria curentă deşi erau şi absolvenţi din alte generaţii. Dintre aceştia opt au fost eliminaţi de comisia judeţeană, trei nu s-au prezentat, iar alţi trei nu aveau situaţia şcolară clară, astfel că numărul celor care nu îşi pot justifica studiile a ajuns la 11”, informează Ioan Şereş.

Conducerea IŞJ Bihor anunţă că scopul verificărilor nu a fost desfiinţarea şcolii ci descoperirea unui motiv pentru păstrarea în examen a absolvenţilor. Dintre cei 41 de candidaţi de la şcoală un număr de 40 au promovat, iar cu excepţia celor trei care nu îşi pot justifica studiile toţi vor primi sau au primit diplomele de Bac.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !