Germania vrea români

Germania vrea români
ORADEA - Bihorenii care doresc să muncească în Germania pot să se înscrie în baza de date la AJOFM Bihor în perioada 24 martie – 29 aprilie 2008. Centrala pentru Medierea Străinilor şi a Specialiştilor (ZAV) din Bonn a încheiat o convenţie cu ANOFM privind personalul muncitor oaspete.

Meserii şi condiţii

Pe lista ZAV se regăsesc meserii precum: agricultor, grădinar, lucrător forestier, mecanic maşini agricole; asistentă medicală, meşteşugari (zidar, electrician, zugrav, lăcătuş, sudor, strungar/frezor cu cunoştinţe CNC), măcelar/tranşator, ajutor de menaj, bucătar, chelner, specilişti în domeniul hotelier şi specialişti în domeniul gastronomiei de sistem.

„Una din condiţiile de bază pentru toate meseriile solicitate este cunoaşterea mai mult sau mai puţin a limbii germane”, ne-a precizat Dan Vaina, consilier EURES. Astfel, dacă în cazul măcelarului sunt necesare doar cunoştinţe de bază specifice domeniului, iar în cazul agricultorului cunoştinţe satisfăcătoare, pentru asistenta medicală sunt necesare cunoştinţe foarte bune. Pe de altă parte, se cere o experienţă minimă în meseriile solicitate.

„Detalii privind pachetul salarial şi condiţiile se muncă se vor primi ulterior de la ZAV”, ne-a precizat Dan Vaina. Cei interesaţi pentru un loc de muncă în Germania se pot adresa consilierului AJOFM Bihor, Liviu Pintea, la sediul agenţiei, strada Transilvaniei, nr. 2.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !