Gest puternic de solidaritate

Gest puternic de solidaritate
Campania se va desfăşura în toate bisericile catolice din Oradea şi din judeţ.

Asociaţiile Caritas Eparhial şi Caritas Catolica din Oradea vor organiza o campanie pentru victimele inundaţiilor din Ungaria, Polonia şi Slovacia. Campania a fost iniţiată de Confederaţia Caritas România, prin Programul Naţional de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, şi se va desfăşura, în perioada 20 – 27 iunie, în toate bisericile catolice din Oradea, judeţ şi din ţară.

„În ultimele săptămâni, zone importante din Europa Centrală au fost afectate de inundaţii de proporţii. În Ungaria, opt judeţe din nord-estul ţării au fost declarate zone de calamitate. Mii de oameni au fost evacuaţi. Există pagube însemnate: case şi drumuri distruse. Peste 220.00 de hectare de terenuri agricole sunt sub apă. În Polonia, două valuri de inundaţii au afectat 15 dieceze. 30.000 de persoane au fost evacuate. Aici 564 de localităţi sunt afectate din cauza inundaţiilor. În estul Slovaciei, 18.000 de gospodării au fost afectate şi aproximativ 2.500 de persoane au fost evacuate. În ţările aminitite pericolul nu a trecut încă şi există riscul să fie afectate şi alte zone. Când ţara noastră a fost afectată de inundaţii grave în anii 2055 şi 2006, Caritas Ungaria a arătat faţă de România un gest puternic de solidaritate şi a sprijinit programele Caritas din Banat, Moldova, Harghita şi din zona Dunării. Caritas Slovacia ne-a sprijinit în anul 2006 şi în 2008. Acum este momentul să arătăm şi noi solidaritatea noastră”, le-a transmis arhiepiscopul Lucian Mureşan, preşedintele Conferinţei Episcopilor, ierarhilor şi preoţilor din diecezele greco-catolice şi catolice din România.

Programe de ajutorare

„Banii adunaţi în această campanie vor fi folosiţi pentru programele de ajutorare şi de reconstrucţie derulate de organizaţiile Caritas sau alte organizaţii ale bisericii din ţările afectate. Pe lângă sprijinul financiar, Confederaţia Caritas România, va trimite şi o echipă de specialişti, care va sprijini Caritas Ungaria”, a precizat preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !