Ghid de bună angajare

Ghid de bună angajare
Românii care vor să treacă de interviurile care le pot aduce o carieră în instituţiile UE şi salarii de peste 2.500 de euro, au la dispoziţie un ghid de ajutor. Ghidul practic a fost lansat vineri, 3 februarie de Euroconcurs.ro.

Acesta este şi unicul instrument de acest gen din România şi din UE, potrivit coautoarei Luciana Sandu. Cartea, care poate fi achiziţionată la preţul de 20 de lei, explică viitorilor concurenţi la ce întrebări să se aştepte din partea comisiei şi cum să se pregătească pentru ele.

Întârziaţii, primii respinşi

Coautorul din partea Comisiei Europene, Charles Groutage, spune că un astfel de ghid este necesar, în condiţiile în care „într-o singură zi a trebuit să-i respingem pe toţi cei opt candidaţi, pentru motive cum ar fi întârzierea, îmbrăcăminte necorespunzătoare, prea multă vorbărie sau, dimpotrivă, răspunsuri monosilabice şi, cel mai grav, lipsa cunoştinţelor despre UE“.

În ghid se mai arată ca românii trebuie să vină cu tolba plină la interviu: un CV european şi o scrisoare de intenţie cât mai convingătoare, pe care să fie pregătiţi să le susţină cu exemple, informaţii despre UE şi despre instituţia care a scos postul la concurs. Nu în ultimul rând, este nevoie de răbdare pentru a face faţă unui interviu de 25-45 de minute.

Autorii ghidului mai atrag atenţia şi asupra celor trei componente ale interviului pentru care candidaţii trebuie să îşi pregătească discursul: biografia, competenţe şi personalitate. Este important ca înainte să ceară părerea unui prieten de încredere referitor la calităţile pe care le are, dar e bine să pună accent pe felul în care le poate folosi în interesul instituţiei.

Beneficii pe măsura pregătirii

Candidaţii care vor fi admişi vor putea avea salarii care pleacă de la 2.500 de euro lunar, pentru posturi ca secretar sau asistent, şi cresc până la 4.000 de euro, în cazul administratorilor simpli. 14.000 de euro pe lună au doar cei cu funcţii de conducere. Iar posibilitatea de a face carieră este mult mai mare într-un sistem standardizat bazat pe evaluări anuale prin punctaje

Doina Rolea
doina.rolea@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !