Ghid pentru Fonduri structurale

Ghid pentru Fonduri structurale
ORADEA – Peste 3.720 de milioane de euro are pregătite Uniunea Europeană – fonduri structurale – pentru instituţiile şi companiile care vor să profite de ele.

Pentru a facilita accesarea acestor fonduri, Ministerul Dezvolt?rii, Lucr?rilor Publice şi Locuinţelor (DLPL) a redactat un Ghid Practic pentru Programul Operaţional Regional. În ghid există informaţii referitoare la: solicitanţii eligibili pentru finanţare în cadrul POR, care sunt activităţile eligibile în cadrul POR, pregătirea unei aplicaţii pentru solicitarea de finanţare prin POR, care sunt paşii principali în procesul de evaluare şi selectie, obligaţiile beneficiarului după aprobarea cererii de finanţare, instituţiile/structurile implicate în managementul POR, Programele Operationale elaborate de România pentru accesarea fondurilor disponibile prin instrumentele structurale.

„Ghidul este disponibil la Centrul de Informare aflat în incinta MDLPL şi va fi distribuit în cadrul sesiunilor de instruire pe care le organizează ministerul. Deasemenea, ghidul va ajunge la agenţiile de dezvoltare regională şi la autoritătile locale”, a declarat ministrul DLPL, Laszlo Borbely.

 

Portofoliu

 

Borbely a precizat că în acest moment există un portofoliu de proiecte din rezerva PHARE care pot intra pentru finanţare pe fonduri structurale. Dintre acestea, 13 proiecte, în valoare de 189 milioane Euro, au atât studiul de fezabilitate cât si proiectul tehnic pregătit şi pot fi contractate în octombrie 2007. Alte 47 de proiecte, în valoare de 777 milioane Euro, care au studiul de fezabilitate, iar proiectul tehnic este în diverse stadii de pregătire, pot fi contractate în noiembrie-decembrie 2007. Proiectele pot fi contractate în funcţie de obţinerea avizelor necesare, inclusiv de pregătirea cererii de finanţare.

„Pentru acest an vom primi un avans de 70 de milioane de Euro la care se adaugă 15% din valoarea proiectelor pe care vom reuşi să le contractăm. Sper să reusim până la sfârşitul acestui an contractarea unor proiecte în valoare de 400 milioane de Euro”, a precizat ministrul.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !