Ghilea, Bodog şi Cherecheş – în topul parlamentarilor de Bihor

Reactualizat la:
3Comentarii
Ghilea, Bodog şi Cherecheş – în topul parlamentarilor de Bihor

Co-liderul PNL Bihor; Gavrilă Ghilea, ocupă primul loc în baza indicelui activităţii parlamentare (IAP), o iniţiativă a Andreei Paul.

Printr-un comunicat, PNL (PDL) Bihor evidenţiază activitatea parlamentară a senatorului Gavrilă Ghilea, co-preşedintele PNL Bihor. Acesta este poziţionat pe primul loc în topul parlamentarilor bihoreni, potrivit indicelui activităţii parlamentare (IAP), o iniţiativă a deputatei Andreea Paul, prim-vicepreşedinte al PNL.

„Indicele activității parlamentare (IAP) este utilizat ca instrument de măsură a gradului de implicare și activism politic al aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României, fiind elaborat și cuantificat în baza datelor obținute de pe site-urile Senatului și Camerei Deputaților”, arată Paul, precizând că IAP reprezintă o medie ponderată a principalelor activități parlamentare calculată după cum urmează: inițiative legislative (30%), luări de cuvânt (25%), declarații politice (20%), întrebări și interpelări (15%), moțiuni (10%). Aceste date au fost centralizate de la inaugurarea prezentei legislaturi (22 decembrie 2012) și până la mijlocul lunii iulie 2015.

Dacă Ghilea figurează pe primul loc în topul parlamentarilor bihoreni, senatorul Floian Bodog (PSD) este al doilea, în timp ce deputatul Florica Cherecheş (PNL) figurează ca fiind a treia. La coada clasamentului se află Ioan Hulea (UNPR), Gheorghe Bogdan (PSD) şi Gheorghe Costin (PNL).

„Datorită indicelui activității sale parlamentare, Gavrilă Ghilea ocupă poziția 27 în clasamentul general al celor 167 de senatori, respectiv locul 62 în clasamenul general al tuturor celor 544 de parlamentari, dar și locul 13 în topul celor 62 senatori PNL”, se arată în comunicatul trimis de PNL Bihor.

Extreme

În baza raportului IAP, Andreea Paul a concluzionat că „cel mai harnic grup parlamentar este PNL”, că „femeile continuă să fie cele mai harnice din Parlament”, deoarece „cele 66 de femei sunt în medie cu 48% mai active decât cei 488 de bărbați din Parlamentul României” şi că „cei 167 de senatori sunt în medie cu 8% mai activi decât cei 387 deputați”.

Valeriu Zgonea (PSD), preşedintele Camerei Deputaţilor, este parlamentarul cu cel mai ridicat indice între deputaţi şi senatori, aspect ce nu trebuie să mire, date fiind numeroasele luări de cuvânt în plan, ale acestuia. Andreea Paul figurează cel mai activ dintre deputaţii femei. Sebastian Ghiţă (PSD), miniştrii Bănicioiu şi Costoiu (PSD), dar şi marele Ilie Năstase (PC) au cel mai scăzut indice în acest top.

De precizat, totuși, că acest indice se referă la cei mai activi parlamentari, nu neapărat la cei mai eficienți dintre aleșii neamului.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor