Ghinion sau noroc pentru Varadinum

8Comentarii
Nove Zoltan, Szabo Odon, Andrei Bondor şi Constantin Badea, organizatorii expoziţiei
Nove Zoltan, Szabo Odon, Andrei Bondor şi Constantin Badea, organizatorii expoziţiei
Varadinum & Gastro Fest adună circa 130 de firme din patru ţări, care expun pe 3.000 mp.

Ediţia din acest an a Varadinum  Expo, cu care începe Toamna orădeană se află sub semnul cifrei 13. Organizatorii evenimentului (din perioada 24 – 27 septembrie) aflat la a XIII-a ediţie, Expo Varadinum SRL în parteneriat cu Primaria Oradea, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, ITD Hungary, Koros Trade – Ungaria şi Camera de Comerţ din Croaţia, s-au gândit să-i dea o nuanţă mai deosebită. „Am legat mai multe lucruri de cifra 13. Participanţii au primit un discount de 13%, vor fi 13 acţiuni colaterale, 13 seturi de cadouri şi 13 trupe de amatori în spectacol”, a declarat Andrei Bondor, directorul expoziţiei.

Despre semnificaţia cifrei 13, Andrei Bondor, optimist de felul său, spune că depinde de autorităţile locale dacă această ediţie va fi, într-adevăr, cu noroc sau cu ghinion.

Toamna orădeană” debutează şi în acest an, poate pentru ultima dată, cu Varadinum & Gastro Fest, care va avea loc în perioada 24 – 27 septembrie la Arena Antonio Alexe din Oradea. Târgul general internaţional de bunuri de larg consum şi festivalul gastronomic, organizat de Expo Varadinum SRL în parteneriat cu Primaria Oradea, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, ITD Hungary, Koros Trade – Ungaria şi Camera de Comerţ din Croaţia, a ajuns la ediţia a XIII-a. Potrivit lui Andrei Bondor, directorul manifestării, această ediţie poate fi una cu noroc sau una cu ghinion.

„Am legat mai multe lucruri de cifra 13. Participanţii au primit un discount de 13%, vor fi 13 acţiuni colaterale, 13 seturi de cadouri şi 13 trupe de amatori în spectacol”, a declarat Andrei Bondor. Acesta este întristat de faptul că această ediţie a expoziţiei ar putea fi ultima. „Am avansat pentru 2010 un proiect pentru municipalitate pentru un spaţiu expoziţional. Depinde de ei dacă această expoziţie va fi sau nu ultima. Avem o concurenţă pe care nu ne-am dorit-o. Din partea administraţiei locale şi a Consiliului Judeţean, care încep să organizeze expoziţii. Ei lucrează din bugetul de stat şi din bani publici, eu din  bugetul de venituri şi cheltuieli”, spune directorul manifestării.

 

Participanţi

 

La ediţia din această toamnă şi-au anunţat prezenţa circa 130 de firme din România, Ungaria, Croaţia şi Slovacia multe fiind firme Oradea, care vor expune pe o suprafaţă de circa 3.000 mp. Dintre produsele expuse amintim: mobilier şi decoraţiuni interioare, confecţii, încălţăminte, plante ornamentale de interior şi exterior, accesorii pentru curte şi grădină, instalaţii şi echipamente pentru încălzire, materiale de construcţii, porţi de garaj, priscine, produse pentru finisaje interioare şi exterioare, bijuterii, etc.
În cadrul Festivalului Gastronomic, eveniment conex al Varadinum Expo 2009, aflat la a VIII-a ediţie, îşi vor prezenta specialităţile culinare restaurante cu specific internaţional şi tradiţional românesc, se vor întrece diverse patiserii, cofetării, iar concursurile de gătit cu presa şi politicienii, demonstraţiile premiile surpriză vor condimenta atmosfera. La acestea se adaugă o serie de alte surprize şi concursuri şi premii pregătite de organizatori.

Constantin Badea, directorul general al CCI Bihor şi-a exprimat şi el regretul că după 17 de la demararea acestor expoziţii, deşi au fost numeroase discuţii, nu s-a reuşit să se construiască un spaţiu expoziţional pentru firme Oradea. „Nu s-a reuşit din cauza luptelor politice”, este de părerere Badea.

Dan Birta



8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor