Ghiozdanele grele şi carte multă

1Comentariu
Ghiozdanele grele şi carte multă
DEVA - Viaţa de elev în clasele I-IV se dovedeşte a fi foarte grea. Obligaţi să care zilnic ghiozdane mult prea grele pentru vârsta lor şi având o programă şcolară încărcată, elevii din clasele primare trec prin adevărate furci caudine în primii patru ani de şcoală.

Părinţii, profesorii şi medicii specialişti din judeţ sunt de părere că şcolarii primesc prea multe teme şi că sunt nevoiţi să care ghiozdane prea grele pentru vârsta lor. „Copiii cară zilnic 5 kilograme, peste limita admisă şi ajung să sufere încă din clasa I de afecţiuni ale coloanei. Chiar dacă un copil de 6-7 ani nu ar trebui să ducă în spate mai mult de 2,5 kilograme, numărul foarte mare de manuale – caietele speciale, cărţile pentru română, matematică şi religie – îi cocoşează cu câte 5-6 kilograme zilnic” este de părere un medic specialist din judeţ.


Şi în privinţa programei şcolare lucrurile se prezintă la fel. Elevii, dar mai ales profesorii, consideră că programa şcolară este prea încărcată. Potrivit unui studiu guvernamental, 44% dintre elevi spun că informaţiile pe care le primesc la scoală sunt prea multe şi greu de înţeles. Mai mult, peste 60% din elevi consideră că numărul de ore pe care îl petrec la şcoală este prea mare.


De aceeaşi părere sunt şi profesorii. Aproape 40% dintre aceştia consideră că principala problemă a învăţământului românesc este volumul mare de materie.
La rândul lor, specialiştii spun că sistemul de educaţie românesc nu a făcut prea mari progrese faţă de cel de dinainte de ’89.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor