Ghişeu special la Evidenţa Persoanei

La Evidenţa Persoanei se înfiinţează un ghişeu pentru situaţii speciale sau de urgenţă, fără taxă suplimentară.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, a ţinut să iasă în evidenţă, miercuri, în faţa mass-media, „inaugurând” o sală de aşteptare destinată candidaţilor pentru obţinerea permiselor auto, deşi aceasta a fost dată în funcţiune încă de anul trecut! „Până la amenajarea sălii, pe Dunărea nr. 2, cei înscrişi la examenul de obţinere a carnetului de conducere erau nevoiţi să aştepte afară, în ploaie, soare, frig sau zăpadă. Am hotărât să amenajăm această sală, unde candidaţii pot aştepta în condiţii decente, umane”, a ţinut să amintească preşedintele CJ, despre „recenta” realizare, ce datează din octombrie 2008.

 

Ghişeu special

 

În urmă cu o săptămână au fost finalizate lucrările de renovare a Direcţiei de Evidenţă a Persoanei, în care CJ a investit 100.000 de lei. Au fost făcute dotări, recompartimentări, zugrăveli şi schimbate tâmplăria şi instalaţiile electrice. La parterul imobilului de pe Dunărea nr. 2 funcţionează secretariatul, compartimentul de relaţii cu publicul, ghişeul gardianului, iar la etaj, serviciul administrativ. Directorul DEP, Marcel Iova, a anunţat că în scurt timp va fi dat în folosinţă un ghişeu care se adresează celor care vor să obţină documente de identitate în regim de urgenţă, fără ca instituţia să perceapă vreo taxă suplimentară.

„Datorită noilor recompartimentări, am gândit un ghişeu pentru situaţii atipice, complicate sau pentru cereri în regim de urgenţă”, a specificat Marcel Iova.

Imobilul a fost vizat în anii trecuţi de un investitor, căruia fosta conducere a CJ ar fi vrut să i-o dea în concesiune la preţ de nimic. În clădirea respectivă s-a reuşit însă mutarea DEP, cu toate compartimentele, în toamna anului trecut facilitând accesul cetăţenilor, prin funcţionarea în centrul oraşului. Radu Ţârle a ţinut să adreseze felicitări conducerii DEP Bihor, întrucât instituţia pe care o administrează e condiderată ca model pentru celelalte judeţe din ţară, fiind dată ca exemplu de organizare şi funcţionare.

Dacă în 2005, în subordinea DEP Bihor existau 12 servicii de evidenţa persoanei în tot judeţul, numărul acestora s-a dublat în ultimii ani, în curând urmând să fie înfiinţate altele două, la Tinca şi Şuncuiuş.

Malina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !