Ghișeu suplimentar la Pașapoarte

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
2Comentarii
Ghișeu suplimentar la Pașapoarte
Dacă până acum cetăţenii erau plimbaţi de la Ana la Caiafa pentru plata taxei, acum va putea fi plătită chiar lângă Serviciul Paşapoarte. Cu titlu temporar, însă.

Prefectul Ioan Mihaiu anunţă deschiderea unui ghişeu temporar de încasare a taxei de paşaport pe str. Republicii, chiar în proximitatea Serviciului de Paşapoarte. Este vorba de fostul ghişeu unde se încasau taxele pentru buletin. Până acum, taxa nu putea fi plătită la faţa locului, ci doar la Prefectură şi la Trezorerie, cetăţeanul fiind pus, astfel, pe drumuri.
„Având în vedere numărul mare de cetățeni care solicită emiterea unui pașaport în această perioadă de concedii, pentru a facilita achitarea taxei de pașaport, Instituția Prefectului-județul Bihor a decis să deschidă un ghișeu temporar unde cetățenii pot plăti taxa de pașaport”, anunţă Prefectura, printr-un comunicat.
Anunţul vine după ce, prin articolul „Se cer soluţii la stresul estival de la Paşapoarte”, publicat de JURNAL BIHOREAN & BIHON, în 20 şi 21 iulie a.c., redactorul JB&BIHON sublinia necesitatea găsirii unor soluţii de eficientizare a activităţii la Paşapoarte, în contextul aglomeraţiei estivale. Inclusiv prin posibilitatea plăţii taxei la faţa locului.
Ghișeul temporar de încasare a taxei de pașaport va funcționa începând de marți, 01.08.2017 până la data de 31.08.2017, în intervalul orar 8:30-16:30, în imediata apropiere a Serviciului Pașapoarte. Ghişeu va fi gestionat de un angajat delegat al Poştei Române.

Mihaiu ar vrea taxă plătită la CEC

Este, însă, doar o soluţie provizorie, anunţă prefectul Mihaiu, care îşi doreşte o soluţie definitivă. Una pe care o vede prin implicarea CEC Bank, cu oficiul pe pietonalul Republicii. „Încerc o soluţie şi mai bună. O posibilitate ar fi un protocol cu CEC-ul, la nivel local. Acolo s-ar putea plăti taxa la permise şi la înmatriculări”.
Dincolo de ghişeul temporar, prefectul este mulţumit că, după aglomeraţia de la Paşapoarte, a reuşit să mărească numărul biletelor de ordine emise cetăţenilor, pe zi. Astfel, mai mulţi cetăţeni pot fi serviţi de funcţionari într-o singură zi.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor