Giant Volley în scop caritabil

De Dan Birta
Giant Volley e un sport de echipă
Giant Volley e un sport de echipă
Banii adunaţi în urma turneului de Giant Volley vor fi destinaţi sprijinirii copiilor defavorizaţi.

Un eveniment inedit, pentru prima dată în România, va fi organizat la începutul lunii iulie la Oradea. Este vorba despre un turneu de Giant Volley, organizat de Corporative Consulting, la care sunt invitate să participe echipe aparţinând unor companii sau, pur şi simplu, echipe formate din prieteni.

„Este o idee a noastră, pe care am preluat-o de la teambuiding-urile organizate în străinătate şi ne-am gândit că ar merge bine şi în România. Jocul pune accent pe munca în echipă, deoarece se va juca cu o minge cu un diametru de 2,65 metri. O singură persoană nu poate mânui mingea, astfel ca este nevoie să fie implicată toată echipa. Este până la urmă vorba de strategie, de coordonarea echipei, sub formă distractivă”, ne-a precizat Luminiţa Popa, director general Corporative Consulting.

Cum se joacă

Competiția se desfășoară în sistem piramidal, începând cu 16 echipe, din care doar una va fi câștigătoare. Regulile sunt asemănătoare cu volley-ul clasic, așa că nu este nevoie de mare pregătire pentru a intra în joc.

Turneul se va desfăşura în mai multe oraşe din România, pe parcursul unei singure zile. Doar la Oradea va dura două zile, pentru că până în prezent şi-au anunţat intenţia de a participa 20 de echipe şi numărul ar putea creşte.

18406168_1451945881546380_309072428_o

Taxa de înscriere este de 1.000 de lei, iar echipele sunt formate din şase jucători şi trei rezerve. Câştigătorii vor fi premiaţi cu diplome şi articole sportive.

Scop caritabil

„Acest eveniment se adresează în principal companiilor și angajaților lor, fiind o activitate de teambuilding nemaipomenită, care pe deasupra are și un scop caritabil. Astfel, taxele de înscriere ale jucătorilor vor merge către Corporactive Consulting, pentru a susține organizarea turneului, însă sumele strânse din sponsorizări vor merge către programul «Fondul de burse» al Fundației Comunitare Oradea”, susţine Luminiţa Popa.

Potrivit acesteia, prin „Fondul de burse” Fundația Comunitară Oradea își dorește să acopere nevoile elevilor proveniți din familii defavorizate de a-și continua studiile, oferindu-le sprijin financiar și moral. Fără sprijinul potrivit acordat prin fondul de burse, elevii pot recurge la abandonul școlar, fenomen aflat într-o creștere îngrijorătoare în România. Printre elevii din familii defavorizate se găsesc tineri capabili de performanțe, dar care au nevoie de suport pentru a le atinge. Programele care să le ofere tinerilor sprijin sunt puține, deși datele Ministerului Fondurilor Europene semnalează că mai mult de jumătate dintre copiii români se află în risc de sărăcie sau excluziune socială”, a explicat organizatoarea turneului.
Turneul de Giant Volley se va mai organiza în următoarele oraşe: Arad, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Făgăraş, Braşov, Ploieşti, Bucureşti şi Iaşi.

Cei care doresc să se înscrie la turneul de Giant Volley o pot face la adresa: office@corporactive.ro sau la tel. 0749/206.119.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !