Gica Popescu nu mai e impresar

Reactualizat la:
Gica Popescu nu mai e impresar
Gheorghe Popescu şi-a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, retragerea din activitea de impresariat, renunţând să-şi mai prelungească asigurarea de agent FIFA care expiră pe 29 septembrie.

Gică Popescu a precizat că nu-şi dorea să rămână toată viaţa impresar sportiv, dar pentru început a fost o activitate frumoasă care i-a adus multe satisfacţii. “Din cauza orgoliului şi a personalităţii mele, nu puteam face anumite lucruri. Timp de doi ani am făcut ce era mai bine, dar mai aveam şi alte activităţi de care mă voi ocupa acum mai intens. Am făcut-o cu plăcere, am câştigat experienţă. Lumea fotbalului este frumoasă”, a spus fostul căpitan al tricolorilor. 

“Baciul” a precizat că a cedat partenerilor săi, în urma unei tranzacţii financiare, treimea sa de acţiuni din cadrul firmei de impresariat “Becali şi Popescu”. El a apreciat că a avut o relaţie foarte bună cu Ioan Becali şi vor rămâne în continuare în relaţii.

“Pe 29 septembrie, legal nu voi mai avea dreptul să practic această meserie. De câteva săptămâni, m-am îndepărtat uşor-uşor de această activitate. Este o decizie pe care am luat-o cu timp în urmă şi nu are nici un substrat”, a adăugat Gică Popescu. Din 29 septembrie firma de impresariat va trebui să-şi aleagă altă denumire. 

Popescu consideră rezolvarea “crizei” Mutu un mare succes al firmei de impresariat “Becali şi Popescu”. “Am avut o strategie cu sindicatul jucătorilor englezi şi fără ea, Mutu risca o suspendare de 1 an şi 8 luni. Am avut un comando la Londra şi a fost o realizare că a obţinut pedeapsa minimă. Mutu a fost vânat de Chelsea, ştiu asta de la Mourinho”, a adăugat el.

Gică Popescu a mărturisit că se gândeşte de mult timp la o eventuală candidatură la preşedinţia FR de Fotbal, dar nu a luat încă o decizie. “Orice este posibil. Mă gândesc la o candidatură. Pentru orice jucător de fotbal de fotbal a fi preşedinte este un lucru exraordinar, de mare responsabilitate. Nu am luat încă o hotărâre. În 2 luni se pot întâmpla foarte multe. Dacă voi candida înseamnă că am deja o strategie de mult stabilită, dacă nu, nu o am”. 

Popescu a subliniat că va face publică decizia de a candida sau nu, iar hotărârea lui nu va fi infuenţată de o nouă candidatură sau de retragerea lui Mircea Sandu din fruntea FRF. Fostul internaţional român a catalogat ca “obrăznicii” relatările presei în care apare descris ca marioneta familiei Becali. “Eu am prea multă personalitate. Nici tata n-a reuşit să mă conducă. Nu s-a născut încă omul care să-l conducă pe Gică Popescu”.

Onlinesport.ro