Gimnastica a rămas doar o amintire

„De multe ori nu îmi vine să cred cât de repede trec anii, gimnastica rămânând însă mereu în inima mea“.
„De multe ori nu îmi vine să cred cât de repede trec anii, gimnastica rămânând însă mereu în inima mea“.
REŞIŢA – Ce se întâmplă cu marii campioni după ce aceştia se retrag din activitate? Gimnastica este un sport pe care nu îl poţi practica mulţi ani. Chiar dacă sunt mari performeri, unii sportivi preferă să se retragă din sport când sunt încă în glorie.

Sportiv renumit

Este şi cazul fostului gimnast Marius Tobă, care a fost de opt ori campion naţional al României, de 15 ori campion al Germaniei, dar a fost şi finalist la Campionatele Mondiale sau la Jocurile Olimpice. Retragerea din gimnastică a venit pentru Tobă în anul 2000, în Germania, unde este stabilit de peste zece ani. Prima sa dragoste, gimnastica, nu a lăsat-o însă deoparte. Pe urmele sale i-a călcat băiatul, în vîrstă de 13 ani, de care se ocupă îndeaproape, micuţul fiind vicecampion al Germaniei în prezent. Pe de altă parte, mulţi dintre gimnaşti, având o mobilitate deosebită, s-au apucat de acrobaţii. A fost şi cazul lui Marius Tobă. A iniţiat astfel un adevărat real show, „The Best Show Man “, fiind unul dintre cei mai apreciaţi show-mani din Germania.

Sufletul, la Reşiţa

Dar cum sufletul fiecăruia se îndreaptă mereu spre casă, nici oraşul natal nu a fost uitat. În Reşiţa a deschis o afacere de familie, cu un restaurant, pizzerie şi night club. „Este foarte greu să supravieţuieşti din amintiri. Sufletul meu trăieşte din multele amintiri frumoase pe care le-am acumulat de-a lungul anilor de la competiţiile internaţionale şi naţionale la care am participat. Dar nu poţi trăi o viaţă din amintiri“, povesteşte cu nostalgie Marius Tobă.

Camelia Giuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase