Gimnaziștii și liceenii, așteptați la „Școala fără violență”

De Alexandru Guiaș
„Școala fără violență”, un concurs pentru elevi
„Școala fără violență”, un concurs pentru elevi
Elevii bihoreni sunt așteptați să participe la cea de-a X-a ediție a concursului „Școala fără violență”.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bihor și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bihor, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, îi invită pe elevi să se implice activ în activitățile care vor avea loc în cadrul proiectului preventiv „Școala fără violență”. În acest proiect sunt invitate să participe toate liceele și școlile generale din judeţ, concursul adresându-se distinct elevilor din clasele V – VII și IX – XI.

Concursul, care se va desfășura în perioada 22 martie – 5 aprilie la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, își propune să crească nivelul de siguranță în rândul elevilor, în spațiul public și privat, provocându-i să se implice creativ în elaborarea unor piese de teatru cu mesaj preventiv şi să le transpună pe scenă în spectacole destinate propriilor colegi.

Conform organizatorilor, inițiativa lor urmărește prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

„Cele mai bune rezultate au fost înregistrate după acțiuni în care mesajele preventive au fost transmise prin metode atractive, interactive și cu puternic impact vizual. Tocmai de aceea, concursul implică un număr mare de tineri care au libertatea de a alege mesajele și forma în care sunt transmise recomandările specialiștilor în prevenirea criminalității.

Elevii pot aborda transmiterea mesajului preventiv într-un mod creativ, prin combinarea educației cu arta teatrală. Încurajarea elevilor de a aborda problematici specifice generației lor este benefică, aceștia devenind astfel mai conștienți și mai responsabili, atât față de conduita proprie, cât și față de cea a colegilor sau a prietenilor lor, fiind capabili să evite riscurile”, e de părere comisarul-şef Ioana Indrieș (Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii), coordonatorarea proiectului din partea IPJ Bihor.

La gimnaziu și la liceu

Elevii de gimnaziu vor intra primii în concurs, în data de 22 martie, iar cei de liceu în 5 aprilie. Fiecare școală gimnazială sau liceu va putea participa cu un echipaj format din maxim cinci elevi și va desemna prin activităţi proprii echipa participantă, care va fi însoţită obligatoriu de un cadru didactic din unitatea de învățământ.

Concursul va avea două probe: momentul artistic (realizarea unei scenete cu un mesaj clar împotriva violenței) și redactarea unui eseu din domeniul prevenirii criminalității. Evenimentul destinat liceenilor este cuprins în calendarul activităților educative regionale/interjudețene din acest an școlar.

Ocupantele primelor trei locuri pe județ se vor califica la faza regională a concursului, care va avea loc pe 20 mai, la Oradea. Pentru detalii și informații cu privire la desfășurarea concursului, unitățile de învățământ interesate se pot adresa la tel. 0259/403.104 sau 0259/403.103 – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !