Gimnaziul mai lejer

1Comentariu
Gimnaziul mai lejer
BUCURESTI, ORADEA - Veşti bune pentru elevii aflaţi în ciclul gimnazial de învăţământ, deoarece ministerul a hotărât reducerea la maximum a volumului de lucru, atât la clasă cât la temele pentru acasă, cu începerede anul viitor.

Astfel, prima măsură cu care sunt „ameninţaţi” elevii este cea de reducere a numărului de ore la maximum cinci ore pe zi, acţiune anunţată chiar de secretarul de stat Zvetlana Preoteasa, care informa că măsura se va aplica şi liceenilor.

Noua programă şcolară, este publicată pe site-ul www.curriculum2008.edu.ro, urmăreşte astfel atât descongestionarea materiei, cât şi abordarea unei metode de predare care să nu mai fie exclusiv teoretică, aşa cum se întâmpla până acum.

Orientare spre practic

„Nu cred că se doreşte reducerea numărului de ore pentru o disciplină de bază ci doar eliminarea unor conţinuturi ale programei. Prin noile prevederi s-ar dori o dezvoltare a aptitudinilor practice la materiile care presupun munca în laborator”, susţine Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Un exemplu pentru reducerea conţinutului materiei de studiat ar fi la disciplina chimie, unde, de anul viitor, elevii clasei a VII-a vor scăpa de Legea conservării masei şi de unele calcule chimice pentru mai multe reacţii chimice executate în laborator.

Modificările aduse curriculum-ului pentru clasele gimnaziale şi primare pot fi vizualizate pe site-ul www.curriculum2008.edu.ro, unde sunt disponibile tabele comparative cu programa actuală şi cu cea de anul viitor.
Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor