Giraţii cu benzi ocolitoare

20Comentarii
Giraţii cu benzi ocolitoare
Municipalitatea a dispus amenajarea unor benzi ocolitoare pe giraţii de pe Matei Corvin şi b-dul Dacia.

Primarul Ilie Bolojan a invitat joi ziariştii la o tură în teren pentru a prezenta stadiul de execuţie al lucrărilor din zona de vest a Oradiei. Pe strada Matei Corvin, la ieşirea spre Satu Mare, se reabilitează carosabilul, trotuarele, rigolele, podeţele,  accesele aferente străzii şi se lărgeşte carosabilul cu încă  o bandă în giraţia cu strada Ion Bogdan.  „Banda suplimentară va fluidiza traficul prin giraţia care era neîncăpătoare pentru tiruri, fapt care a provocat tamponări. În schimbul acceselor la casele de pe Matei Corvin, proprietarii vor îngriji spaţiul verde”, a explicat Bolojan. Lucrările vor fi finalizate până la finele lui august.
Pe străzile Călugăreni, Italiană, Bernard Shaw s-au finalizat parcările dintre blocuri, urmând doar a fi trasate. Pe b-dul Dacia s-au finalizat scuarurile dotate cu sistem de irigaţie, precum şi cele trei sensuri giratorii.

„Ca elemente de noutate, giraţiile au benzi de ocolire care vor fluidiza traficul. Giraţia cu strada Carpaţi va prelua traficul de pe viitorul Pod Sovata, care va fi strategic în perspectiva lucrărilor ce vor demara pe b-dul Decebal”, a spus Bolojan.

Sacrifică cinci plopi

În zona blocurilor Zig-zag, municipalitatea a convenit cu locatarii sacrificarea a cinci plopi pentru amenajarea de parcări, urmând a fi plantaţi în schimb 80 de arbori înalţi de trei-patru metri, donaţi de investitorul corean din Parcul Industrial.
Pentru continuarea amenajării malului Crişului între Podul Decebal şi Pontoane, Primăria a semnat un protocol cu Administraţia Bazinală de „Apă Crişuri” în vederea asfaltării trotuarului, montarea balustradelor de protecţie, amplasarea de bănci şi montarea de stâlpi pentru iluminat. 

În cartierul Ioşia se finalizează prelungirea străzii C-tin Brâncoveanu cu ieşire pe strada Oneştilor şi realizarea unui sens giratoriu la intersecţia acestor străzi cu Brâncoveanu. „Se va crea astfel o nouă legătură a b-dului Decebal cu Ioşia Nord”, a punctat primarul.

C.H.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor