„Gloanţe pe patru roţi”

4Comentarii
„Gloanţe pe patru roţi”
„Herghelii” de cai putere dezlănţuite într-o luptă aprigă pentru fiecare secundă, plus un cocteil de adrenalină la cote maxime. Aceasta a fost reţeta Campionatului Naţional de Viteză pe Traseu Montan (VTM), organizat în week-end de ACR Bihor la Stâna de Vale.  'Gloante pe patru roti' 15.07.2006 I Rezultate [.xls – 54KB]

Vremea capricioasă le-a permis piloţilor să alerge în voie în cele două etape de sâmbătă, respectiv duminică, dar ploaia s-a răzbunat la sfârşit când a murat serios festivitatea de premiere.

VTM-ul de la Stâna de Vale a adunat la start 18 piloţi avansaţi şi debutanţi şi 11 piloţi amatori. Nici unul dintre piloţi nu şi-au menajat „gloanţele pe patru roţi”, cum le place să-şi alinte bolizii, ţinând motorul turat undeva aproape de 7.000 de ture pe durata celor 3 km de traseu. Duminică unul dintre concurenţi a apăsat atât de tare pedala de acceleraţie, încât pur şi simplu a rupt-o.

Reputatul pilot bihorean Dan Luncan, aflat pe primul loc la grupa H2, în competiţiile organizate de Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS), a participat pentru prima dată într-o competiţie a Comisiei Naţionale de Automobilism şi Karting (CNAK), într-un gest simbolic.

„Sper ca participarea mea la acest concurs să fie o punte de comunicare între cele două federaţii, în beneficiul sportului cu motor. Traseul de la Stâna de Vale este cel mai frumos traseu de coastă din câte am văzut eu. Vreau să remarc comportamentul sportivilor bihoreni: Kalman Kalman, Andrei Uram şi Bogdan Grădinaru, care relansează şi continuă o mai veche tradiţie a sporturilor cu motor în Bihor. Mai vreau să le mulţumesc sponsorilor mei Consiliul Judeţean Bihor şi Auto Bara&Co pentru sprijin”, a declarat la sfârşitul celor două etape Dan Luncan.

Deşi este un sport costisitor, pentru o etapă dublă fiecare pilot cheltuind doar pentru strictul necesar peste 15 milioane de lei vechi, automobilismul sportiv are un număr mare de practicanţi şi fani.

„Este un sport foarte scump. Din păcate sponsorii nu investesc în automobilism, preferă fotbalul. Lumea vine tot mai multă, aşa că şi firmele şi-ar putea îndrepta privirea către noi. Le recomand tinerilor să se îndrepte către sportul ăsta, pentru că nu este chiar aşa periculos cum se spune. E mai periculos să mergi de la Baile Felixla Oradea, decât să participi la o etapă de VTM”, spune bihoreanul Kalman Kalman, unul dintre cei mai premiaţi piloţi ai concursului, şi care a alergat cu un mesaj sugestiv pe capota maşinii: „Nu am sponsori, dar am fani!”

Echipajele de poliţie rutieră, ambulanţă, jandarmi şi pompieri au contribuit la desfăşurarea în condiţii de securitate şi siguranţă deplină a competiţiei. Concursul desfăşurându-se fără incidente majore, un singur pilot a ieşit în decor, bihoreanul Lestyan Bela, dar din fericire nu a păţit nimic, doar baia de ulei a maşinii având probleme. Spectatorii au fost şi ei disciplinaţi, respectând cu stricteţe instrucţiunile din buletinele de securitate pe care le-au primit de la organizatori.

„Faţă de celelalte etape naţionale, de la Buzău şi Voineasa, la Stâna de Vale am realizat un record de participanţi. Vrem să mulţumim sponsorilor pentru că au contribuit din plin la acest spectacol automobilistic. În special Consiliul Judeţean Bihor ne-a ajutat foarte mult. Dacă ei nu puneau mâna, etapa de la Stâna de Vale se anula. De asemenea, mulţumim Colegiului de arbitri Bihor şi concurenţilor care s-au luptat exemplar”, menţionează Leontin Vidican, directorul ACR Bihor.

Ovidiu Morcan4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor