Go România! Caravana Dacia și Polski Fiat promovează litoralul

De Veronica Bursaşiu
4Comentarii
Go România! Caravana Dacia și Polski Fiat promovează litoralul
Evenimentul se află la prima ediţie, iar punctul terminus va fi Oradea. Organizatorii doresc să refacă traseul pe care miile de turiști polonezi se îndreptau către litoralul românesc în anii ’70-’80.

La inițiativa Ambasadei României în Republica Polonă, Uniunea Națională a Patronatului Român împreună cu Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română și două asociații poloneze ai proprietarilor de mașini Dacia și Polski Fiat, au demarat proiectul Go România!.

Cu implicarea financiară a Inter Cars România, Lidl și Ideea Bank organizatorii doresc să refacă traseul pe care miile de turiști polonezi se îndreptau către litoralul românesc în anii ’70-’80. „Pornind de la Cracovia în data de 26 iunie a.c, Caravana, formată din 15 autoturisme de epocă Dacia și Polski Fiat va intra în țară pe la Satu-Mare în 27 iunie având ca prim oraș de staționare Negrești-Oaș. Cu sprijinul Primăriei Orașului Negrești-Oaș, vor fi realizate câteva festivități care vor apropia delegația poloneză formată din 40 de membri și locuitori ai orașului Negrești. Primarul orașului Negrești, Aurelia Fedorca, va primi delegația în Sala Mare a Primăriei orașului la ora 14.00. După întânirea cu primarul orașului, caravana va face un tur de oraș și va expune timp de doua ore in centrul orasului, mașinile de epoca. În 28 iunie, Caravana Go Romania!, va ajunge în județul Cluj, unde la ora 13:00, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, îi va primi pe cei 40 de polonezi în sala mare a Primăriei. Caravana poloneză va staționa timp de două ore în Piața Unirii. De asemenea, se va efectua un tur al orașului și se vor vizita monumentele simbol ale municipiului Cluj Napoca. Organizarea evenimentului Go Romania ! de la Cluj este realizată cu implicarea deosebită a autorităților locale ”, spune Ioan Lucian, preşedintele UNPR.

În ziua următoare,la Hunedoara, polonezii vor fi primiți de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, după care mașinile vor fi expuse în curtea exterioară a Castelului Corvinilor, pe care de altfel îl vor și vizita. Pe 30 iunie aravana Go Romania! va străbate Transalpina, iar pe 1 iulie va putea fi văzută în capitala Gorjului, Târgu-Jiu undeva va fi primită de şeful CJ şi va vizita complexul Brâncuşi. În dupa amiaza aceleiași zile membrii caravanei Go Romania!, va ajunge la Craiova unde de asemenea vor fi primiți de către oficialitățile orașului, Primarul Craiovei, președintele consiliului județean și prefectul județului Dolj.

Pe 2 iunie, membrii caravanei vor fi primiţi de preşedintele Consiliului Județean Argeș. Pe 3 iunie caravana e primită la Palatul Elisabeta, acolo unde Casa Regală va oferi în cinstea ei o recepție după care caravana va face un tur interesant al orașului București atingând Arcul de Triumf, Piața Revoluției, Piața Universității, Piața Victoriei. Va fi vizitat deasemenea Palatul Parlamentului și Primăria Generală a capitalei. În 4 iulie caravana Go România! va ajunge în punctul terminus al călătoriei, litoralul românesc. Aici pe parcursul a două zile membrii grupului vor face un tur al litoralul romanesc atingând cunoscutele stațiuni Mamaia, Olimp, Neptun, Venus, Eforie. De asemenea vor fi primiți de către autoritățile județului Constanța și își vor expune mașinile lângă celebrul Cazino din Constanța. La întoarcere, Caravana poloneză Go Romania! se va opri la Valea cu Pești și de asemenea în ultima zi petrecută în România, 9 iulie, vor fi găzduiți de frumosul oraș de pe Criș, Oradea, unde vor fi primiți de primarul municipiului Oradea și de alte oficialități ale județului. Polonezii vor vizita cunoscuta Cetate a Oradiei, celebrele băi termale din stațiunea Felix și frumosul centru istoric al orașului Oradea, după care se vor îndrepta spre Cracovia, încheind astfel evenimentul “Go România!” aflat la prima sa ediție, care are ca principal obiectiv readucerea în centrul atenției turiștilor polonezi în Romania şi îndeosebi pe litoralul românesc.

Taguri:


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor