Goga rock & roll

Anul acesta, la Marghita, ”Săptămâna altfel” s-a desfășurat în mijlocul unei primăveri ploioase iar atmosfera mohorâtă ne-a împins înspre activități interioare mai comfortabile.

Ca de obicei, programul stabilit de către colegiul nostru pentru această perioadă a fost unul unitar și complex. Cei mici din învățământul primar, sub îndrumarea și supravegherea doamnelor învățătoare, au avut un program separat diversificat și adaptat vârstei lor: întâlnire cu doamna doctor Drimbău Olimpia pentru cursuri de igienă și alimentație sănătoasă, educație rutieră cu agenți ai poliției locale, exersarea de abilități practice pe diverse teme, vizite la mici unități industriale (fabrică de pâine, Bellotto), concurs ortografic, totul încheindu-se vineri cu parada măștilor confecționate individual. Pentru gimnaziu și liceu tema campaniei de anul acesta a fost educația sexuală. Scopul ei a fost acela de a informa elevii într-un mod cât mai avizat și complet asupra acestui domeniu al vieții. Astfel au fost invitați specialiști care au dezbătut acest subiect din mai multe perspective. Domnul conf. univ. dr. Tiberiu Pop, șef al secției de ginecologie Oradea a descris sexualitatea din punct de vedere anatomic, medical. În cea de-a doua zi doamna Adela Butnar, asistent social al Fundației Mater, Târgu- Mureș a analizat implicațiile relaționale, individuale și emoționale legate de sexualitate. Miercuri și joi domul psihilog Marius Manuil a prezentat sexualitatea din punct de vedere al reacțiilor psihice ale individului. Au fost abordate și dezbătute (în discuții deschise) subiecte precum contracepția, avortul, infecțiile cu transmitere sexuală etc., elevii primind materiale și broșuri utile. Ziua de miercuri s-a încheiat cu o întâlnire a psihologului cu 300 de părinți ai elevilor, în sala festivă a colegiului, unde s-a încurajat discutarea acestor teme în cadrul familiilor. Alte momente care au completat activitatea noastră au fost vizionarea unui film artistic tematic (”Juno”) și întrecerile sportive între clase. ”Școala altfel” coincide la noi și cu ziua școlii – 1 aprilie. Sărbătoarea a început luni cu o depunere de coroane la statuia poetului Goga și s-a terminat vineri cu un spectacol de zile mari la casa de cultură – ”Goga rock & roll”, organizat de elevii colegiului.

Concluzia noastră este că ne-am atins scopul, că am avut o campanie informativă dinamică și diversificată, că am avut un grup țintă mult mai larg (părinți și copii), că am avut satisfacția unei alt fel de relaționări profesor- elev într-o frumoasă și proaspătă mireasmă dată de iminența vacanței dar și a sărbătorilor pascale. La mulți ani Goga!

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !