Gojdist, medaliat cu bronz

De Crina Dobocan
Andrei Vlad Bădulescu
Andrei Vlad Bădulescu
Andrei Vlad Bădulescu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea a fost medaliat cu bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori 2014.


Olimpicii români participanţi la a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Argentina (Mendoza), au obţinut trei medalii de argint şi trei medalii de bronz. Practic, toţi cei şase membri ai lotului au reuşit performanţa de a se număra printre laureaţi. Medaliile de argint au fost cucerite de Ştefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani), Hakan Calila (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Tudor Cristian Cozma (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi). Cu bronz au fost medaliaţi Irina Mălina Strugaru (Colegiul Naţional din Iaşi), Andrei Vlad Bădulescu (Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea) şi Dan-Mircea Neagoe (Şcoala Gimnazială nr. 16 din Constanţa). Componenţii lotului naţional sunt elevi în clasa a VIII-a. Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acoperă subiecte din trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Concurenţii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe compuse din 3 elevi). La ediţia din acest an au fost prezenţi 187 de participanţi din 32 de ţări.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !