Gojdiste premiate la Bucureşti

1Comentariu
ORADEA - Diana Butiri (clasa a X-a B), Ioana Moga ( clasa a X- a B), Lavinia Trică (clasa a XI-a A), Anca Copos (clasa a XI-a A) şi Ioana Iancu (clasa a XI-a G).

Sunt gojdistele, care, la jumătatea lunii noiembrie, au participat la unul din cele mai prestigioase concursuri de chimie din ţară, respectiv „C.D. Neniţescu”, organizat de Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. Cum era de aşteptat, domnişoarele s-au întors cu premii. Ioana Moga a obţinut premiul I şi a fost răsplătită cu trei milioane de lei şi două cărţi, iar Lavinia Trică a primit menţiune, premiul acesteia fiind o carte de specialitate.

Premiată de Societate de Chimie

Chiar dacă celelalte trei nu s-au urcat pe podium, alături de premiante, acestea au primit diplome de participare. Astfel, în momentul în care vor termina liceul şi vor dori să urmeze cursurile facultăţii mai sus amintite, o vor putea face fără a mai fi nevoie să susţină examenul de admitere. „Sunt mândră de ele şi mai ales încântată pentru punctajul obţinut de fiecare. Au muncit foarte mult. Sunt eleve de excepţie. Pentru noi e mare lucru că au fost selecţionate, deoarece este un concurs foarte greu”, a spus Aniţa Lunca, profesoara care le-a pregătit. Amintim că eleva Ioana Moga, cea care a câştigat premiul I a fost onorată cu premiul Societăţii de Chimie din România. Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: chimie organică, anorganică şi chimie – fizică. Consursul a fost individual, iar participanţii s-au putut înscrie numai dacă, iniţial, au avut rezultate bune la olimpiadele naţionale. Profesoara Aniţa Lunca a mai precizat că subiectele elaborate în cadrul acestui concurs depăşescu cu mult programa şcolară.

Ioana Iuhas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor