Gojdistii pe taramul Regelui Arthur

Gojdistii pe taramul Regelui Arthur
31 de elevi de la Colegiul Emanuil Gojdu au participat la o şcoală de vară în Anglia.

Elevii au fost însoţiţi de profesorii Mădălina Tăut şi Raluca Balmoş, care predau engleza la Colegiul National Emanuil Gojdu”. Şcoala de vară în limba engleză a avut loc în perioada 25 august – 9 septembrie. Acţiunea se organizează în parteneriat cu Colegiul Gojdu şi cu şcoli din Bucureşti de către Organizatia SOL (Sharing One Language), organizaţie non-profit din MareaBritanie.

SOL a fos fondată în 1991 şi are ca principale obiective sprijinirea profesorilor de limba engleză în domeniul lor de activitate, oferirea la preţuri competitive a celor mai bune cursuri de limba engleză din Marea Britanie precum şi sprijinul acordat elevilor de pretutindeni în învăţarea limbii engleze. „SOL oferă elevilor posibilitatea de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele de limba engleză într-un mediu intim de învăţare aflat în oraşele Barnstaple, Bideford şi Tiverton, situate în sud-vestul Angliei, locaţii sigure şi prietenoase.

Într-o lume nouă

Programele de învăţare au fost concepute pentru a ne stimula atât în timpul orelor cât şi în timpul liber şi pentru a ne încuraja să folosim  engleza în situaţii reale”, spune Andrada Costea una dintre elevele care a participat la cursuri. Profesorii SOL fiind vorbitori nativi de limba engleză, deţin calificări pedagogice recunoscute internaţional şi sunt selectaţi pe baza experienţei şi a capacităţii de a stabili un raport cu elevii, dar şi a abilităţilor de a transforma învăţarea într-un proces activ şi plin de satisfacţii. Datorită amplasării instituţiei, elevilor li se oferă şi posibilitatea unor activităţi şi vizite interesante, care reuşesc să împletească armonios cultura locală, istoria şi divertismentul. Ieşirea la ocean, peisajul rural şi misterele zonei (Stonehenge, castelul regelui Arthur), sunt ingredientele unei experienţe de neuitat pe care SOL o propune tuturor participanţilor.

„În prima zi după ore am vizitat oraşul Barnstaple. Este cel mai vechi comitat din ţară, cu o istorie bogată. Barnstaple Heritage Center aduce prezentul la viaţă prin exponatele din epoca medievală aduse în prezent. Muzeul din nordul Devon-ului, aproape de podul lung al Barnstaple-ului, găzduieşte o bogăţie de informaţii despre zonă . La Teatrul ,,The Queen’s theatre”  este distracţie pe tot parcursul anului, pentru toate vârstele. Am mai vizitat diferite zone cum ar fi satul pescăresc Clovelly, cele două orăşele gemene Lynton si Lynmouth, oraşul Plymouth (unde am vizitat şi National Marine Aquarium), misteriosul monument de la Stonehenge, am făcut excursie şi la Ocean, la plaja Woolacombe, cât şi la Tintagel, tărâmul  legendarului Regelui Arthur”, povesteşte Andrada Costea.

În drum spre Londra, unul din obiective a fost casa memorială a lui William Shakespeare din Stratford, iar la întoarcere Universitatea Oxford. Următorul obiectiv a fost Buckingham Palace, schimbarea gărzilor, croaziera pe Tamisa  până la Greenwich, vizitarea observatorului, iar la întoarcerea spre Oradea, elevii au oprit în Frankfurt. „Toţi ne vom aminti cu bucurie de cele două săptămâni petrecute împreună într-o lume cu totul nouă”, spune Andrada Costea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !