Gojdu a fost pe primul loc

Cea de-a doua parte a concursului interliceal „Cel mai bun căştigă” s-a desfăşurat ieri, la Casa de Cultură a Municipiului. De data aceasta, protagoniştii au fost elevii Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, ai Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu” şi cei Liceului Teoretic „Lucian Blaga”. 

Vizibil emoţionaţi, puştii şi-au delegat câte o echipă a câte trei participanţi, care să le reprezinte şcoală. În primă fază, concurenţii au susţinut proba teoretică, unde au răspuns corect gojdiştii.

La proba proiectelor, cele trei şcoali au primit felicitările binemeritate, deoarece fiecare a abordat o temă actuală. Astfel, proiectul elevilor de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, care a primit 4,5 de puncte, s-a intitulat „Protecţia mediului, o problemă a fiecăruia”. Acelaşi punctaj l-au obţinut şi elevii de la „Blaga” pentru proiectul „Şi fetele rrome merg la şcoală”. Gojdiştii au fost premiaţi cu 4,75 pentru proiectul „Cetatea Oradea – monument sau ruină!?”. 

 

Super show

A urmat apoi proba în care toţi elevii, au avut şansa de a-şi demonstra calităţile artistice, dar în primul rând, de a-şi aduce şcoala pe primul loc.

Brigita Balogh, reprezentanta C.T „M. Viteazul” şi-a susţinut colegii cu o piesă din repertoriul Monicăi Anghel. Două gojdiste au interpretat o cunoscută piese a căntereţei internaţionale Ingrid, iar din rândul elevilor de la „Blaga”, o elevă a cântat, de asemenea, o piesă internaţioanală, foarte cunoscută.

Fetele s-au descurct foarte bine, drept urmare, punctajul la această probă a fost foarte strâns.

Diferenţele au început să se observe la proba de dans, unde după un duet al reprezentanţilor lui „M.Viteazul” şi un dans extrem de sexy al fetelor de la „Gojdu”, un grup de puştioaice de la „Blaga ” s-au dezlănţuit minute în şir, ridicând sala în picioare şi reuşind să scoată de la juriu cele mai mari note.

Şi la proba de mimică şi interpretarea unui text la prima vedere, elevii s-au dovedit foarte talentaţi.

 

Relaxare la un fum de ţigare

La finalul probelor, juriul a deliberat. Deşi au avut punctajul foarte apropiat, învingători au fost elevii C.N. „Emanuil Gojdu”, iar premiul a fost de un milion de lei.

Pe locul doi s-au clasat cei de la L.T. „Lucian Blaga”, premiul fiind de 750.000 de lei, iar pe locul trei elevii C.T. „Mihai Viteazul”, premiul acestora fiind de 500.000 de lei. 

Înainte însă, de a fi anunţaţi câştigătorii, în timp ce juriul socotea care au fost cei mai buni, elevii au fost extrem de emoţionaţi.

Atât de emoţionaţi, încât unii au avut nevoie de ceva care să-i relaxeze. Şi ce poate fi mai relaxant decât un fum zdravăn dintr-o ţigare.

Fără frica sau ruşinea, că dascălii care erau în sala de spectacol i-ar putea observa, puştii au ieşit pe hol, care au ieşit pe hol, deoarece unul a considerat că nici nu e nevoie să se ascundă, şi a fumat liniştit la balconul sălii, chiar înainte de începerea concursului. 

 

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !