Grăbiţi să-și plătească impozitele la Primărie

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
14Comentarii
Grăbiţi să-și plătească impozitele la Primărie
Până luni la ora 15:00, 1.335 de persoane fizice și 88 de persoane juridice plătiseră taxele şi impozitele la ghișeele din Piramidă.

Sute de persoane s-au aşezat, luni, la coadă în faţa ghişeelor din Piramidă, pentru a plăti la început de an fiscal impozitele şi taxele datorate bugetului local. Situaţia se repetă la fiecare început de an, iar 2018 nu a constituit o excepţie. Asta în ciuda faptului că orădenii au avut de plătit impozite mai mari cu aproximativ 20%, iar bonificaţia pentru plata integrală a dărilor până în martie s-a redus, pentru persoanele fizice, la jumătate faţă de anul trecut.

„Mă cam enervează că m-am aşezat la rând şi abia apoi am văzut la ceilalţi că trebuia să îmi iau bilet cu număr de ordine. Este acolo cineva, lângă aparat, care te ajută cu aparatul, dar nimeni nu te anunţă care e mersul lucrurilor. Acum, dacă am intrat, stau să plătesc”, ne-a spus o orădeancă mai apropiată de vârsta a treia.

Majoritatea celor care şi-au consumat 20-30 de minute din dimineaţa zilei de luni la coada din Piramidă au fost persoane trecute de prima tinereţe, nefamiliarizate sau neîncrezătoare în oferta de a face păţile online.

Tombolă

Deşi Municipalitatea încurajează orădenii să decarteze masiv la început de an, pentru a putea să-şi estimeze sumele de cheltuit pentru prima jumătate de an, Direcţia Economică insistă pe lângă contribuabili să folosească variantele de plată online.

„Primăria Oradea va premia şi anul acesta persoanele care vor plăti online taxele şi impozitele datorate pe anul 2018 până la data de 31 martie, acordând săptămânal prin tragere la sorți un voucher, constând într-un bilet de familie pentru o zi la Aquapark Nymphaea. Premiile asigură accesul în aquapark unei familii formate din 2 adulţi şi 2 copii cu vârsta sub 14 ani, pentru întreaga zi. Alte cheltuieli din incinta aquapark-ului vor fi suportate de câştigători. Campania se desfăşoară în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2018. Prima extragere va avea loc în data de 25 ianuarie 2018”, informează Primăria.

Premiile vor fi acordate pe bază voucher de acces la Aquapark Oradea. Câştigătorii vor putea revendica voucherele în termen de 30 de zile de la data extragerii şi anunțării câştigătorului pentru fiecare premiu săptămânal. Voucherele sunt valabile şi vor putea fi folosite pe parcursului anului 2018.

Condiţii

La această campanie pot participa persoanele fizice şi juridice care achită integral dările pe 2018 până în 31 martie, prin portalul www.oradea.ro sau prin aplicația pentru dispozitive mobile Plata impozite MobilePay din Google Play Store. Angajații Primăriei sunt „scutiţi” de la această tombolă.

Alte condiţii de participare

Să aibă vârsta minimă de 18 ani împliniți la data de începere a promoției, adică până la data de 15.01.2018 (pentru persoanele fizice).

Fiecare persoană participă o singură dată la tragerea la sorți, în săptămâna în care a efectuat plata integrală, indiferent de numărul de tranzacţii online (plăţi) efectuate.

Nu se iau în considerare plățile efectuate prin alte mijloace sau instrumente decât cele efectuate online prin portalul www.oradea.ro şi prin aplicația pentru dispozitive mobile Plata impozite MobilePay. Corespunzător perioadei campaniei 15.01 – 31.03.2018, vor fi acordate 11 premii.

Vor fi 10 trageri la sorți; toți participanții la campanie care îndeplinesc condițiile de acces vor participa automat la tragerea la sorți pentru premiile puse în joc.

Se vor extrage 2 câştigători de rezervă pentru fiecare câştigător săptămânal. În cazul în care câştigătorii desemnați prin tragere la sorți nu acceptă/revendică premiul din diferite motive, premiul se va acorda primului câştigător de rezervă.

Câştigătorii vor fi anunțați prin comunicat de presă, prin intermediul paginii de facebook a Primăriei Oradea şi prin adresă transmisă la domiciliul indicat în baza fiscală de date a Direcției Economice.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor