Gradatii de merit pentru dascalii timiseni

De Delia S. Barbu
Gradațiile de merit se acordă la 16% dintre cadrele didactice din județ
Gradațiile de merit se acordă la 16% dintre cadrele didactice din județ
„Cadrele didactice cu o vechime efectivă de cel puțin 4 ani se pot înscrie la concursul pentru obținerea gradației de merit. Perioada de analiză a activității depuse de candidați este 1 septembrie 2008-31 august 2012”, a declarat Francisc Halasz, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Județean Timiș.

Conform acestuia, gradațiile de merit se acordă la 16% dintre cadrele didactice din județ, iar beneficiarii gradației vor primi 25% în plus la salariu pentru o perioadă de 5 ani. În Timis sunt în aproape 7 500 de cadre didactice și, anual, peste 300 de profesori primesc gradație de merit, deși se înscriu mult mai mulți candidați.

Practic, există 4 criterii după care sunt evaluate dosarele cadrelor didactice: activitatea depusă de profesor la clasă și activitățile extra-curriculare organizate cu elevii (rezultatele deosebite obținute de elevi la concursuri și olimpiade reprezintă șansa de a primi 25% în plus la salariu); implicarea dascălului într-o activitate publicistică; implicarea candidatului în proiectele majore desfășurate cu elevii și contribuția dacălului la creșterea prestigiului unității de învățământ în comunitate, la nivel județean, național și chiar internațional.

Până în 15 martie, ISJ finalizează fișele de evaluare și publică pe site-ul instituției (www.isj.tm.edu.ro) întreaga metodologie de concurs.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !