Grădina de pe Dealul Ciuperca prinde contur, dar s-a depus cerere de prelungire a termenului de finalizare

16Comentarii
Grădina de pe Dealul Ciuperca prinde contur, dar s-a depus cerere de prelungire a termenului de finalizare
© Foto: oradea.ro
Primăria Oradea anunță că lucrările la Dealul Ciuperca sunt realizate în prezent în proporție de 69%, dar responsabilul de proiect din partea primăriei a anunțat că că s-a depus o cerere de prelungire a termenului de finalizare.

„Până în acest moment au fost finalizate lucrările la amfiteatrul în aer liber, urmând să fie aduse şi pergolele metalice în zona de relaxare. Proiectul prevede şi o cascadă de apă, cu bazin de apă şi cu un circuit închis, amenajată sub punctul nr. 1 de belvedere”, transmite primăria.

Totodată, au fost amenajați 2.000 mp de gazon, deasupra şi în jurul celui mai important punct de belvedere, care va adăposti o cafenea, dar şi centrul de informare turistică, iar pe alți 4.000 mp s-au pus rulouri de gazon.

Cea mai grea parte din proiect a fost realizată – și anume partea de construcţii a punctelor de belvedere, respectiv stabilizarea terenului şi montarea gabioanelor de-a lungul traseului viitoarelor alei, potrivit explicațiilor date de către Eugen Negruțiu, responsabilul de proiect din partea Primăriei Oradea.

Actualmente se montează plăcile ceramice, faianţa şi gresia, urmând să fie aduse şi montate obiectele sanitare, respectiv corpurile de iluminat. Au fost montaţi și pereţii cortină de sticlă. Recent s-a testat cu succes prima lampă de iluminat exterior de alei,dotată cu tehnologie led.

Proiectul prevede amenajarea a cinci puncte de belvedere, legate între ele cu o alee. Gradul de execuţie al aleilor este de 60%. La alei a fost realizată infrastructura și s-au pus bordurile, urmând a se pava cu dale.

Lucrărilor de amenajare a Dealului Ciuperca sunt finanțate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013. Valoarea totală a investiției este de 1.942.304 euro, din care municipiului Oradea îi revin 1.722.253 euro (contribuția proprie fiind de 931.301 euro).

Eugen Negruţiu a menţionat că s-a depus o cerere de prelungire a termenului de finalizare de la 31.10.2015 cu încă o lună, în vederea realizării în bune condiţii a pasarelei pietonale de la baza dealului.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor