Grădină Urbană în Salca – sere tropicale, muzeu botanic şi pavilion pentru evenimente

De Cristina Ghilea
27Comentarii
Grădină Urbană în Salca – sere tropicale, muzeu botanic şi pavilion pentru evenimente
© Grădina Urbană va fi lângă parcul sportiv
Pe terenul de lângă Parcul Sportiv Salca, peste drum de parcul de joacă şi recreere din Nufărul, Primăria va amenaja Grădina Urbană Nufărul. Proiectul acesteia a fost votat, joi, în şedinţa extraordinară a Consiliului local.

Terenul aferent, în suprafaţă de aproximativ 5ha, urmează să fie expropriat de Primărie. Primarul Ilie Bolojan a mai intrat în conflict cu proprietari de terenuri din zona aceasta, pe care i-a calificat, cu regularitate, ca speculanţi pentru că ar fi cumpărat drepturi litigioase urmărind astfel să dobândească aceste terenuri intravilane valoroase.

Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru acest proiect au fost prinse în bugetul oraşului pe 2019 dar pentru punerea în operă se urmăreşte exerciţiul financiar european viitor, pentru că în perioada viitoare de finanţare va fi o axă dedicată unor astfel de obiective.

Primarul Ilie Bolojan spune că, cu această grădină dendrologice realizată, se va termina amenajarea celui mai mare spaţiu verde din Nufărul.

Parcul este delimitat de complexul Lotus şi de străzile Meiului, Lotus şi Vavilov.

„Conform notei conceptuale elaborare de Instituţia Arhitectului Şef, acest obiectiv va deveni funcţiune mixtă de relaxare şi educaţie, un spaţiu care va găzdui diverse activităţi”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Construcţiile de pe teren ar urma să aibă funcţiuni educative şi de relaxare – casa tropicală cu plante şi animale, casa cu fluturi, restaurant cu bibiotecă botanică, centru de recreere, muzeu botanic, zone pentru copii specializate pe grupe de vârstă şi pavilion pentru evenimente – petreceri de vară, concerte sau evenimente de mici dimensiuni.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor