Grădina Zoologică se extinde

3Comentarii
Grădina Zoologică se extinde
ORADEA - Veşti bune pentru Gradina Zoologica din Oradea. Actualul amplasament de 3,7 ha, mult prea mic pentru numărul de animale ce se află aici, se va mări cu cel puţin 1,7 ha, odată cu adăugarea terenurilor administrate de municipalitate.

Alte 2 ha ar putea fi primite de la RER Ecologic.

„Extinderea Gradinii Zoologice dă posibilitatea aplicării prevederilor privind mărirea suprafeţelor necesare animalelor. Suntem în dialog cu RER Ecologic, căruia municipalitatea îi va oferi la schimb, un alt teren. Se va ajunga ca Grădina să aibă un amplasament de aproximativ 7,5 ha, pentru care studiul de fezabilitate va fi reînnoit”, declară viceprimarul Biro Rozalia.

Soluţii moderne

Pe noul spaţiu, se are în vedere realizarea unui parc Zoo şi a unui spaţiu dendrologic cu diferite specii de plante. Modernizarea Grădinii presupune şi un loc de joacă pentru copii, o cofetărie-restaurant, reabilitarea capelei şi un muzeu al lui Rhedey Lajos, cel care a înfiinţat Grădina în anul 1831.

„După aprobarea studiului de fezabilitatea prin Hotărârea Consiliului Local, în luna septembrie urmează semnarea cu Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a finanţării de 75%, pentru lucrările ce vor duce la autorizarea Zoo, conform prevederilor Uniunii Europene”, spune Biro Rozalia.

În prezent, la Zoo Oradea există 91 de specii de animale şi 812 exemplare.Viceprimarul speră ca odată cu aceste lucrări, animalele să fie adoptate de societăţile economice din oraş.

Păstrarea Zoo pe spaţiul actual a fost susţinută şi de administratorul ZOO Oradea, Viorel Aştilean, la dezbaterea publică din luna iulie, organizată de Primaria Oradea, la care au luat parte reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai MMDD, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, Prefecturii, ONG-urilor, Universităţii din Oradea şi simpli cetăţeni. Tot atunci, mutarea Grădinii Zoologice pe un amplasament de 10 ha, pe strada Luis Pasteur, a fost respinsă.
Carmen Brehoi3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor