„Grădinarii”, în avanpremieră la şcoală

Pentru a se familiariza cât mai mult cu mediul scolar si pentru a cunoaste cât mai bine tipurile de activitati scolare, copiii de la Gradinita nr. 20 le-au facut o vizita colegilor lor, putin mai mari, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”.

Sub genericul „Culorile toamnei”, copiii celor trei grupe mari ale gradinitei, alaturi de scolarii clasei a II-a, au realizat o multime de obiecte cu materiale din natura. Printre copiii de la gradinita s-au aflat si câtiva micuti cu cerinte speciale, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe nici unul sa se simta foarte bine. „Apreciem în mod deosebit disponibilitatile educatoarelor si învatatoarelor de a integra copiii cu cerinte educative speciale în colectivele obisnuite”, a mentionat Adriana Mester, directorul adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga”. Arici si zâna Toamna


Aranjati în echipe mixte, micutii si-au pus imaginatia la treaba, iar ceea ce a iesit din mânutele lor seamana cu adevarate opere de arta. Din ghinda si scobitori au iesit câtiva arici, din plastilina sau vinete taiate în doua, copiii au realizat vaze în care au asezat flori din paie. Fluturasi, fructe si covorase din frunze sunt alte obiecte la care piticii au lucrat.

Prietenia dintre scolari si „gradinari” s-a legat foarte repede, ba mai mult, copiii s-au înveselit fredonând cântece dedicate toamnei. Pentru realizarea acestor obiecte s-au folosit atât cunostintele transdisciplinare legate de educatia plastica a copiilor, cât si cele de stiinte ale naturii.

Ioana Iuhas