Grădiniţa – lux sau necesitate?

7Comentarii
Grădiniţa – lux sau necesitate?
REŞIŢA – În ultimii ani, grădiniţele s-au transformat în adevărate produse de marketing.

Grădiniţele se întrec în oferte: teatru, dans, pictură, limbi străine, educaţie ecologică, muzică, sport, calculator. Cea mai diversificată ofertă o au grădiniţele particulare. Dar şi grădiniţele de stat tind să se axeze pe astfel de servicii. Spre exemplu, Liceul de Artă „Sabin Păuţa“ din Reşiţa ar putea avea, în viitor, o grădiniţă aparţinătoare, cu profil artistic.

Grădiniţa, o afacere

Grădiniţa particulară a devenit o afacere profitabilă, dar pentru că serviciile oferite costă destul de mult, grădiniţele de stat au rămas încă în atenţia părinţilor. Mai ales cele cu program prelungit. Şi, cu toate grădiniţele existente, tot nu se acoperă necesarul de locuri. Soluţia care s-a găsit la această problemă este: construirea unor grădiniţe noi şi extinderea celor existente. Este cazul grădiniţelor PP7, PN4, PN 10, PN 15 din Reşiţa, precum şi PN3 şi PP1 din Caransebeş.

Guvernul a prevăzut şi bani pentru două construcţii noi în Oţelu Roşu: Grădiniţa PP şi Grădiniţa PN Nr. 1. Şi la Ciclova Română, Ministerul Educaţiei a alocat bani pentru construcţia unei noi grădiniţe.

Anul acesta şi anul trecut s-a avut în vedere şi reabilitarea unităţilor de învăţământ preşcolar din judeţ. La Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2 din Moldova Nouă s-au realizat mai multe reparaţii curente: zugrăveli, vopsitorie şi amenajarea grupurilor sanitare. De asemenea, mai multe grădiniţe de la sate au beneficiat de fonduri de la bugetul de stat.

Oana Copocean

oana.copocean@informmedia.ro7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor