Grădinița 53 va fi extinsă pe bani europeni

De Cristina Ghilea
Grădinița 53 a fost renovată, urmează să fie extinsă
Grădinița 53 a fost renovată, urmează să fie extinsă
Primăria a finalizat lucrările de reabilitare a clădilor Grădiniței nr. 53, de pe strada Călugăreni nr. 4/A și anunță că intervenția va continua, pentru creșterea capacității.

Clădirile Grădiniței 53 din Rogerius au ieșit, de curând, din șantier. În baza unui contract de aproximativ 600.000 lei, semnat de Primărie cu Conpila SRL, au fost executate lucrări de izolare termică și refacere fațade, înlocuirea jgheburilor și burlanelor, refacerea împrejmuirii, refacerea canalizării pluviale, reabilitarea instalațiilor electrice, sanitare și termice precum și amenajarea blocului alimentar și a cabinetului medical.

„Actualul imobil al grădiniței urmează să fie extins cu un corp de clădire cu un regim de înălțime P+1, aflat în continuarea aripii scurte a planimetriei originale în forma literei H. La parter, suprafața se extinde cu 264,75 mp pentru creșă, iar la etaj cu 264,75 mp pentru grădiniță. Extinderea clădirii a fost astfel gândită încât în primul rând să aducă beneficii funcționale prin adăugarea spațiilor necesare și insuficiente sau inexistente, iar cele două corpuri (vechi și nou) să funcționeze ca un întreg”, informează Primăria, prin comunicat de presă. Finanțarea investiției este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4 Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 4.4 Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

La începutul anului, Primăria a semnat contractul de finanțare pentru 7 milioane de euro, pentru reabilitarea şi dotarea şcolilor şi liceelor tehnologice, construirea şi extinderea de grădinițe şi creşe.

Proiectele se referă la trei direcţii de acţiune: dezvoltarea învățământului profesional și tehnic, reabilitarea școlilor generale şi construirea unor grădinițe noi şi extinderea unora deja existente.

Colegiile tehnice Mihai Viteazul și Traian Vuia sunt beneficiarele unor proiecte prin care se doreşte revigoarea învățământului profesional și tehnic.

În acest proiect e prinsă și construirea a două grădinițe noi, în Velența și pe Borșului, în Parcul Industrial și extinderea grădinițelor 28 din cartierul Nufărul, 53 și 54.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !