Gradinita nr. 30 castiga patru grupe

Gradinita nr. 30 castiga patru grupe
Mult solicitata Gradinita nr. 30 din Oradea se va extinde cu patru grupe de copii, într-un nou corp de clădire.

Viceprimarul Biro Rozalia a prezentat ieri situaţia lucrărilor de investiţii şi reparaţii capitale la Gradinita nr. 30, de pe strada Mihai Viteazul.

 Astfel, municipalitatea a achiziţionat de la Atcom un imobil învecinat, urmând să-l rebiliteze şi doteze pentru a se extinde unitatea preşcolară.

 „Am dat curs cererii de extindere a Gradinitei nr. 30, care este una de importanţă majoră, pe principiul că unităţile care au o imagine bună merită şi atenţia sporită a finanţatorului”, a explicat viceprimarul Biro în contextul în care Gradinita nr. 30 este cea mai mare şi cea mai solicitată din centrul Oradiei.

 Constructorul SC Deni-Flor a demarat lucrările, care presupun demolări interioare,recompartimentări în grupuri sanitare, înlocuirea tâmplăriei la ferestre, executarea instalaţiilor electrice şi sanitare. Lucrarea, în valoare de 694.000 lei, trebuie finalizată până la 1 septembrie.

 Prin extinderea Gradinitei, cerută de părinţi şi de directoarea Lucia Negrău, vor fi înfiinţate încă două grupe de limba română şi alte două grupe pentru copiii de etnie maghiară. Momentan, la Gradinita nr. 30 sunt patru grupe cu limbă de predare română şi două grupe cu limba de predare maghiară. În principiu, în noul corp de clădire vor fi comasate grupe cu predare în maghiară, pentru a li se putea asigura personal vorbitor al acestei limbi.

 Directoarea de la Gradinita nr.30 a declarat că pentru anul viitor s-au depus 60 de cereri deşi, în condiţiile actuale se pot accepta doar 25 de copii, prin înfiinţarea unei singure grupe mici. „Anual ne-am confruntat cu aceeaşi situaţie şi de aceea mulţumim municipalităţii pentru extindere. Sper astfel că vom putea accepta toate dosarele depuse”, a spus Lucia Negrău.

 Şi alte trei grădiniţe

 Cu aceeaşi ocazie, Biro Rozalia a mai informat că se mai efectuează lucrări sub coordonarea Primăriei Oradea la Gradinita nr. 19 (str. Episcopia) – cu termen de finalizare tot în septembrie dar şi la Gradinita nr. 60 (str. Liszt Ferencz) – care ar trebui finalizată în decembrie 2012. Totodată, este în fază de licitare lucrarea preconizată la Grădiniţa nr. 54 (bdul Dacia).

 C.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !