Grane din belsug in Bihor

Grane din belsug in Bihor
Conform statisticilor Direcţiei pentru Agricultură Bihor în toamna lui 2010 a fost însămânţată o suprafaţă de 65.670 ha cu grâu pentru consum, cu 9.500 ha mai mult decât în toamna anului 2009.

„Având în vedere că necesarul de grau pentru consumul populaţiei, înregistrată statistic în judeţul Bihor, este de aproximativ 100 de mii de tone anual putem afirma cu certitudine că avem asigurat acest necesar de consum pentru perioada 2011-2012 şi asta datorită luării în calcul a producţiilor medii care într-un an favorabil în judeţul nostru sunt de aproximativ 3500 kg/ha. Acest fapt indică o producţie totală pentru 2011 de aproximativ 230 de mii tone grâu reprezentând mai mult decât dublu necesarului de consum, pentru populaţia judeţului nostru”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei Agricole Bihor.

Referitor la culturile de plante oleaginoase, respectiv, rapiţă înfinţate în toamna lui 2010 datele centralizate la nivelul Direcţiei Agricole Bihor indică o suprafaţă totală însămânţată de aproximativ 4.800 ha cu 2.800 ha mai mult decât în 2009 atunci când în judeţul nostru au fost înregistrate în cultură puţin peste 2000 de ha. Datele indică o creştere a suprafeţei însămânţate cu rapiţă de aproximativ 140% .

„Ne dorim ca şi condiţiile meteorologice să fie favorabile obţinerii unor recolte bogate însă şi din partea fermierilor se impune o atenţie sporită respectării tehnologiilor de cultură prin aplicarea unei fertilizări corespunzătoare, dar şi a tratamentelor fitosanitare din perioada de vegetaţie”, a concluzionat Hodişan.

S.Al.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !