Gratis pentru studenţii orădeni

ORADEA – Că vor, că nu vor, studenţii de la universităţile orădene de stat şi particulare, la zi, vor primi gratuităţi şi facilităţi prin StudCard. Măsura a fost votată joi de consilierii locali, în condiţiile în care singura organizaţie studenţească reprezentată la şedinţă – cea a studenţilor maghiari, a cerut amânarea, fără a preciza de ce nu agreează această variantă de obţinere a facilităţilor, poziţie adoptată şi de consilierii UDMR.

Conform acestora, stundeţii ar trebui să primească gratuitate nelimitată pe mijloacele de transport în comun, după modelul pensionarilor.

Cererea de amânare a deciziei, formulată de udemeristul Pasztor Sandor n-a produs efecte la masa ovală din Sala Mare, proiectul întrunind majoritatea necesară pentru a fi promovat.

 

Decontare

„Am avut discuţi cu Ilie Şerbănescu, preşedintele organizaţiei studenţeşti prin care se distribuie StudCardurile. Studenţii se vor prezenta la filialele asociaţiei de la Universitatea pe care o frecventează şi vor primi aceste carduri care le oferă facilităţi nu doar la transportul în comun”, explică primarul Mihai Groza.

Raportul de specialitate care fundamentează decizia aleşilor, în contul cardului se pot elibera abonamente lunare pe două linii de transport în comun, fiind necesare şi carnetul de student vizat la zi şi o copie a actului de identitate.

StudCardul este valabil un an, după care se reînnoieşte. Cardul nu-i dă dreptul studentului de a circula gratuit, decât dacă este însoţit de abonamentul decontat.

Edilul şef spune că găseşte această variantă mult mai eficientă, dat fiind că nu toţi studenţii folosesc mijloacele de transport în comun. Groza spune că la Cluj, spre exemplu, din 38.000 de studenţi care au cardul, doar 20% au cerut decontarea abonamentelor.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !