Gratuitate pentru 113 de copii instituţionalizaţi

113 copii institutionalizati în centre de plasament de tip familial ale Asociatiei „Actiunea Felix” vor primi subventionare de 100% a cheltuielilor de transport public în comun. Copiii domicilieazã în Sanmartin si Sântandrei si frecventeazã scoli din Oradea.

Decizia a fost luatã la sedinta de joi a Consiliului Local. Inspectoarea scolarã Peto Csilla a fost singura care a avut obiectii, spunând cã multi dintre copii sunt elevi în ciclul primar, fiind contraindicat sã facã naveta. Ar fi mult mai potrivit ca acesti copii sã frecventeze scolile din Sânmartin si Sântandrei, este de pãrere inspectoarea scolarã. Peto Csilla spune cã nici în cazul comasãrii unor scoli, ciclul primar nu se desfiinteazã, tocmai pentru a nu-i pune pe copii pe drumuri.

Ionel Vila, directorul Administratiei Sociale Comunitare Oradea, a replicat cã nu existã nici o lege care sã limiteze libertatea de optiune a copiilor în privinta alegerii unitãtii de învãtãmânt la care sã studieze si cã a fost dorinta celor de la „Actiunea Felix” ca sã meargã la scoalã împreunã.

Pengo Zoltan