Grebenişan, forţat să plece

1Comentariu
Grebenişan, forţat să plece
ORADEA – Miercuri, preşedintele PNL Bihor Cornel Popa, susţinea că nu e la curent. Nici prefectul Mircea Ghitea nu avea informaţii, motivând că RAR „nu e nici măcar un serviciu deconcentrat”. Şi totuşi, Gavril Grebenişan a confirmat: pe 2 noiembrie i s-a desfăcut contractul de muncă la RAR Bihor, fără preaviz (!).

Lipsa preavizului îl determină pe Grebenişan să acuze faptul că decizia e ilegală. De altfel, această decizie fără preaviz e încă una dintr-un şir lung de încercări, reuşite sau nu, de încălcare a legii, pe care le reclamată cel destituit acum din fruntea RAR Bihor. Probleme cu Popa Grebenişan spune că totul i se trage de la neînţelegerile avute cu liderul PNL Bihor, deputatul Cornel Popa care, afirmă Grebenişan, i-ar fi cerut să controleze în condiţii ilegale autobuzele SC Omnitrans Ştei (membră a grupului de firme Transilvania), unde director e Viorel Pop, consilier judeţean PNL.

Popa şi Pop i-ar fi cerut lui Grebenişan favorul de a trimite un inspector RAR la sediul firmei, pentru a evita cheltuielile de deplasare pentru SC Omnitrans Ştei. Deşi fostul şef, pesedistul Ovidiu Dăescu îi „servea”, Grebenişan a refuzat să facă acelaşi lucru, motivând că o asemenea procedură e ilegală! Înrăutăţirea relaţiilor cu Cornel Popa a avut drept consecinţă înlăturarea lui Grebenişan din fruntea PNL Oradea la finele anului trecut.

Grebenişan a migrat apoi spre PLD-ul lui Stolojan şi Flutur, devenind preşedinte al filialei judeţene. Au urmat mai multe şicane pentru Grebenişan, care a fost chemat la Bucureşti pentru evaluări peste evaluări. „Am fost întrebat la un moment dat de către evaluatorii din Capitală cât numerar pot plăti într-o zi, ca persoană juridică, către magazinele Cash&Carry!”, a exemplificat Grebenişan ardoarea cu care mai-marii PNL îl vroiau plecat din fruntea RAR Bihor.

De altfel, la un moment dat, peledistul Grebenişan a şi fost sancţionat cu avertisment. În vară, Grebenişan a intrat în concediu medical, fiind înlocuit cu titlu interimar de Viorel Ţepelea. Acesta a satisfăcut pretenţiile celor de la Omnitras Ştei şi i s-a confesat apoi lui Grebenişan că a fost însărcinat de către directorul general al RAR, Ovidiu Crăpătureanu, să-i găsească documente care să-l încrimineze pe Grebenişan, astfel încât acesta să poată fi schimbat! „Eu le-am luat din sertarul dumneavoastră când eraţi în concediul medical.

Am profitat de un moment în care secretara era plecată la baie”, i-a mărturisit Ţepelea lui Grebenişan, care a înregistrat discuţia avută cu colegul Ţepelea! Grebenişan îl mai acuză pe directorul general Crăpătureanu de faptul că i-a reproşat un control pe care inspectorii RAR Bihor l-ar fi efectuat la o staţie de Inspecţie Tehnică Periodică, situată pe Şoseaua Borşului, ce avea franciză cu RAR. Grebenişan spune că staţia ITP cu pricina era afacerea şefului mare de la Bucureşti…

Un cablu prea scurt… În fine, ultimul episod înainte de demiterea sa din funcţie: „La ultimul control de marţea trecută mi-au găsit un cablu de legătură de la sonda de temperatură mai scurt cu 72 cm. Cablu care era folosit încă din 1992…”, ne-a relatat Grebenişan ceea ce i s-a imputat de la Bucureşti. Tot Grebenişan, despre noul şef al RAR Bihor, Gheorghe Lupaş: „Fratele lui Lupaş (Marţian Lupaş – n.r.) a fost membru PSD şi acum a trecut la PNL. E primar în satul în care e născută soţia domnului Cornel Popa, la Lazuri de Beiuş”. Poalele lui „Grebe” Gavril Grebenişan ne-a informat despre faptul că i-a intentat deja două plângeri penale directorului general al RAR, şi a contestat la Tribunalul Bihor atât avertismentul cât şi decizia de desfacere a contractului de muncă de la RAR Bihor.

Contactat telefonic de către J.b., directorul general RAR, Ovidiu Crăpătureanu, nu a vrut să facă prea multe comentarii pe marginea subiectului. Crăpătureanu a negat însă acuzele pe care i le aduce Grebenişan, inclusiv în privinţa furtului de documente: „Lucrurile acestea nu sunt adevărate.

E păcat că, la valoarea dânsului îşi pune poalele în cap”, ne-a declarat Crăpătureanu, care nu a vrut să ne spună dacă Grebenişan a fost găsit incapabil să conducă RAR Bihor. „Există un dosar, o comisie de cercetare, aşa, prin telefon nu e prea ortodox…”, a sunat reacţia lui directorului general Crăpătureanu.

Calin Corpas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor