Grecu şi Gavriş resping acuzaţiile

90Comentarii
Grecu şi Gavriş resping acuzaţiile
ORADEA – Articolele publicate în ultima perioadă atât în ziare cât şi în spaţiul on-line l-au determinat pe bihoreanul Mihai Gabor, cunoscut şi sub apelativul de Grecu, să-şi facă vineri public punctul de vedere.

Şi pe lângă lămuriri privind un incident care i-a adus în atenţia Poliţiei bihorene, atât pe Mihai Gabor cât şi pe Aurel Gavriş, pentru ultraj, cei doi au dorit să dezmintă şi un zvon care îl priveşte pe cunoscutul cântăreţ Tinu Vereşezan. Astfel, cei trei au pozat vineri într-o postură sugestivă, ocazie cu care Tinu Vereşezan a declarat: „Tot ce s-a scris în ziare despre presupusa întâmplare este complet eronat. Mă cunosc de trei ani cu Grecu şi cu Aurel şi suntem în relaţii prieteneşti. Ne întâlnim deseori şi am cântat de mai multe ori cu plăcere la evenimente din familiile lor. S-au comportat mai mult decât fair-play cu mine. În seara despre care s-a făcut referire am mers de bună-voie şi din amiciţie să cânt în program. Nu a fost vorba de nicio răsplată, şi cu atât mai puţin despre 2.000 de euro cum s-a scris. În plus sunt «foarte supărat» pe ziariştii care mă percep ca manelist şi le sugerez să-mi asculte un pic muzica. Consider că mi-au afectat imaginea. Eu prefer muzica de suflet, de genul celei a lui Gică Petrescu sau Gil Dobrică, melodii care nu au legătură cu manelele.”

 

Grecu contraatacă

Iar Mihai Gabor precizează: „Menţionez că nu am dat «declaraţii de presă» nici unui ziarist şi totuşi s-au publicat declaraţii personale şi referiri la dosare cu conotaţii penale în condiţiile în care am cazierul curat. Referitor la acuzaţia privind aşa-zisul incident din noaptea de 13 spre 14 iulie, adevărul va ieşi la suprafaţă şi sunt dispus să revin cu lămuriri dacă va fi nevoie. Sunt convins, ca dealtfel şi naşul meu Aurel Gavriş, că se urmăreşte un prejudiciu de imagine din partea firmei de pază şi protecţie concurente, de la care am plecat amândoi.

Referitor la toate acuzaţiile din presă privind diferite dosare, subliniez încă o dată că nu au bază reală iar pe viitor ne rezervăm dreptul de a urma calea legală pentru îndreptarea lucrurilor. Pe lângă faptul că ne-a fost prejudiciată imaginea personală, naşul meu e hotărât să acţioneze în instanţă pentru recuperarea prejudiciului de imagine adus firmei sale de protecţie şi pază.”

„Încă de la înfiinţarea acestei societăţi suntem mereu provocaţi de angajaţii societăţii de pază concurente. Iar această situaţie trebuie să înceteze cu ajutorul Poliţiei care sper să dea dovadă, totodată, de imparţialitate şi profesionalism”, declară pe aceiaşi linie şi Aurel Gavriş.

 

Pledoarie

Dar iată ce spune în apărarea celor doi şi avocatul Răzvan Doseanu:Infracţiunile reţinute în sarcina lor consider că nu sunt întemeiate. Referitor la infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, nu este fondată atâta timp cât nu a existat un număr mare de persoane care să fie revoltate sau indignate. În cel mai rău caz putem vorbi de o contravenţie. Incidentele respective s-au petrecut în jurul orei 4:00 dimineaţa când terasele erau deja goale, fiind prezente doar câteva persoane aparţinând unei alte firme de pază şi protecţie. Iar în ce priveşte infracţiunea de ultraj, instanţele judecătoreşti din România, inclusiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-au pronunţat constant în sensul că funcţionarul public este apărat de dispoziţiile legale referitoare la ultraj atunci când în exercitarea funcţiei publice respectă deontologia profesională şi nu are o conduită abuzivă.

Vor mai trebui lămurite, oricum, şi împrejurările în care numiţii Mihai Gabor şi Daniel Abrudan au suferit leziuni care au necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale conform certificatelor medico-legale eliberate.

Nu trebuie uitat faptul că Aurel Gavriş este un fost sportiv de performanţă, o persoană respectabilă, fără antecedente penale, fiind licenţiat în drept şi având un masterat finalizat. Iar prin imaginile negative care i se aduc în presă îi este grav afectată cariera.”

Cristian Horgos90Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor