Greu cu matematica, dar și cu istoria

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Greu cu matematica, dar și cu istoria
Conform primelor date de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, în Bihor, 3.800 de absolvenţi de clasa a XII-a s-au înscris la examenul de bacalaureat la proba obligatorie: Matematică (2.543), Istorie (1.257).

Din cei 3.800 de absolvenţi înscrişi, 125 au absentat, iar 4 au fost eliminaţi pentru că au încercat să folosească fiţuici. Au existat şi 5 cazuri mai speciale; este vorba despre elevi cu probleme de sănătate, care au dorit să-şi exercite dreptul de a da examenul la proba obligatorie. Astfel, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, la trei elevi cu dizabilităţi li s-a pus la dispoziție o altă sală de examen, unde aceștia să aibă acces.

La Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, un elev bolnav de varicelă a dat examen singur, într-o sală dotată conform cerințelor, destinată special pentru desfășurarea examenului. A dat examen separat și un elev de la Liceul Tehnologic nr. 1 din Salonta, suferind de aceeași boală. Cei cinci elevi aflați în situații speciale au fost supravegheați de câte un profesor.
Greu la mate şi istorie

Absolvenţii care au susţinut ieri proba obligatorie la matematică au avut de rezolvat varianta 8. În schimb, cei care au dat proba obligatorie a profilului la istorie au avut de rezolvat trei subiecte. La primul din ele, elevii au avut de realizat un eseu despre evoluţia României postbelice, având în vedere menţionarea a două cauze: adoptarea Constituţiei din 1948, respectiv precizarea Constituţiei din perioada stalinismului, adoptată în România în a doua jumătate a secolului al XX-lea. Absolvenţilor li s-a cerut să menţioneze şi două caracteristici ale acesteia. Trei ore au avut la dispoziţie pentru a rezolva subiectele.

După Matematică şi Istorie, elevii vor trece vineri la ultima probă de Bacalaureat. Vor da proba la alegere a profilului şi specializării, unde au avut de ales între Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.
Primele rezultate vor fi afişate pe data de 12 iulie, zi în care se vor putea depune şi contestaţiile, urmând ca rezultatele finale să se afișeze pe 16 iulie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !